Україна в списку 10 батьківщин засновників американських єдинорогів

719
Читати на RU

Україна увійшла в список десяти країн, звідки родом засновники американських єдинорогів. 12 фаундерів найбільших стартапів США родом з України. Про це пише портал DOU із посиланням на дослідження Вищої школи венчурного капіталу Стенфордського університету.

  • Згідно з інформацією в дослідженні, серед 500 стартапів-єдинорогів в США налічується 1 078 засновників. 44% з них народилися за межами країни. 
  • Найбільше в Індії — 90 людей. На другому місці Ізраїль —  52, далі Канада — 42, Великобританія — 31, Китай — 27, Німеччина — 18, Франція — 17, Росія — 14, Тайвань — 12 та Україна — 12. Серед засновників також є гватемальці, єгиптяни та інші представники, однак в десятку вони не потрапили. 
  • Інформацію з дослідження опублікував професор вишу Ілля Стребулаєв на своїй сторінці у Linkedin. Інших деталей він не розповів. Однак відомо, що дослідження що охоплює тільки 79% загальної вибірки засновників. 
  • Хто ці 12 українців і в яких компаніях працюють Ілля також не розповів. Відомо, що українські засновники є в єдинорогів Grammarly (Олексій Шевченко, Максим Литвин та Дмитро Лідер), Firefly Aerospace (Максим Поляков), People.ai (Олег Рогинський).

Інфографіка: Linkedin Іллі Стребулаєва
Залишити коментар

Коментарі | 0

Пошук