Google закриває безкоштовний G Suite, переведе користувачів на платний Workspace

2278
Читати на RU

Днями компанія Google розіслала користувачам свого безкоштовного сервісу G Suite повідомлення про те, що він закривається. Натомість користувачів переведуть на платний Google Workspace, але поступово, протягом року. Про це також йдеться у повідомленні компанії. AIN.UA розповідає деталі.

Що змінюється для користувачів безкоштовного G Suite

Скріншот AIN.UA
  • G Suite — це сервіс від Google, що дає доступ до усіх робочих додатків Google, включаючи пошту, сховище, календар, тощо. Він з’явився 2006 року, а у 2020 році був перейменований у Google Workspace. Його безкоштовний варіант G Suite legacy free edition був доступний до 2012 року, і був популярний серед малого бізнесу, адже він дає можливість обрати свій поштовий домен, мати корпоративну пошту, сховище на Google Drive, календар, інші сервіси командної роботи, та використовувати усе це командою.
  • Що сталося зараз? Google попереджає користувачів, що G Suite legacy free edition працюватиме до 1 травня 2022 року. Після цього усіх користувачів безкоштовного G Suite автоматично переведуть на тарифні плани Google Workspace, але ще пару місяців ним можна буде користуватись безоплатно. Користувачам пропонують самим провести цей апгрейд, а також обов’язково надати компанії свої платіжні дані.

Що потрібно зробити

  • З 1 травня до 1 липня 2022 року компанія переводитиме користувачів старого плану на Google Workspace, й до липня вони зможуть користуватися Workspace безкоштовно. Але після 1 липня користувачам доведеться обрати собі тарифний план (підписка на Google Workspace стартує від $6 на одного користувача на місяць) та додати у свій акаунт платіжні дані. Після цієї дати користувачам колишнього безкоштовного сервісу також обіцяють знижки на чинні тарифи.
  • Якщо ж користувач не надасть компанії свої платіжні дані до 1 липня 2022 року, його підписку на сервіс обмежать. Після 60 днів у такому статусі користувач втратить доступ до усіх сервісів Google Workspace, включно із поштою, календарем і т.п. Відновити доступ до акаунту можна буде, якщо додати платіжні дані та оплатити тариф.
  • Користувачі, що не хочуть надалі користуватися Google Workspace, зможуть експортувати свої дані з G Suite та розглянути інші аналоги.
    • Ті користувачі, що схочуть перейти на інший сервіс, забрати з G Suite свої дані за допомогою інструменту Google Takeout (доступний для суперадміністраторів G Suite).
    • Користувачі, яким не потрібні старі дані, але які хочуть продовжувати користуватись кастомним доменом Gmail безкоштовно, можуть налаштувати пересилання мейлів на звичайний Gmail-акаунт.
  • Додатково про це усе можна прочитати в офіційному FAQ компанії.
Залишити коментар

Коментарі | 0

Пошук