5 платформ з безкоштовними звуками для розробки інді-ігор

Соло-розробники відеоігор на Reddit поділилися платформами для пошуку безкоштовних звуків, музики та ефектів, що знадобляться в розробці. Редакція AIN.UA розповідає про ці сервіси. 

99Sounds

Це колекція безкоштовних звукових ефектів для розробки ігор, кінематографічних трейлерів, партитур фільмів, телешоу, креативного звукового дизайну для YouTube тощо. Усі зібрані тут звуки безкоштовні і дозволені для комерційного використання. На сайті є набори коротких семплів, бібліотеки польових записів природи та VST-плагіни для програм написання музики. 

Freesound

Не дивлячись на застарілий дизайн платформи, її автори зібрали масу якісних звуків. Права використання діють в рамках ліцензії Creative Commons. Тобто ви можете використовувати звуки безкоштовно у комерційних цілях, але повинні вказувати автора. Завантажувати файли можуть тільки зареєстровані користувачі. 

Freetousesounds

На сайті зручно шукати звуки по категоріях: країни, тварини, ASMR, транспорт, природа, спорт, тощо. Тут є платні та безкоштовні бібліотеки. Їх також можна використовувати у комерційних цілях, однак ви не маєте права завантажувати звуки в оригінальному вигляді на медіаплатформи на кшталт YouTube чи Spotify. Для відеоігор ці обмеження не діють.

Архів GameAudioGDC

Це архіви студії Sonnis, яка щороку публікує безкоштовні бібліотеки звуків. Вони створені спеціально для відеоігор. Єдиний мінус, який відмітили користувачі Reddit – великий об’єм архівів. Ви не можете прослухати і завантажити окремі звукові файли, а повинні встановити архів повністю. Він може займати понад 50 Гб. 

Безкоштовні бібліотеки від Unity

Unity Technologies, яка розробляє однойменний ігровий рушій, має інтернет-магазин. В ньому можна придбати шаблони та інструменти для розробки, а також звукові бібліотеки. Деякі з них є безкоштовними. Тут можна знайти тематичні збірки, наприклад для казуальних мобільних ігор, або звуки вистрілів. 

Залишити коментар

Коментарі | 0

Пошук