В Європі пропонують заборонити майнити криптовалюту методом Proof-of-Work

860
Читати на RU

Віцеголова Європейського управління з цінних паперів та ринків Ерік Теден в інтерв’ю Financial Times розповів, що європейцям варто відмовитись від методу Proof-of-Work. Як пише bitcoin.com, це дуже енергозатратний спосіб, що шкодить довкіллю.

  • Proof-of-Work — це алгоритм захисту розподілених систем від зловживань. Наприклад від DoS-атак, спам-розсилок тощо. Механізм PoW дає можливість перевірити, що майнер фактично виконав розрахунки. Це один з двох найвідоміших алгоритмів консенсусу в майнінгу.
  • Успішність Proof-of-Work залежить саме від потужності обладнання — відеокарт або ASIC-майнерів. Існує альтернативний спосіб Proof-of-Stake, який дозволяє витрачати менше електроенергії. 
  • За даними Тедена експлуатація відновлюваних джерел енергії у Швеції за останні роки зросла на сотні відсотків. Це загрожує зірвати вимоги щодо зміни клімату в рамках Паризької угоди.

«Біткоїн став національною проблемою для Швеції через кількість відновлюваної енергії, спрямованої на майнінг», — каже віцеголова.

  • Регулятор наголосив, що не закликає до повної заборони криптовалют, а намагається спонукати галузь перейти на більш ефективні технології.
Залишити коментар

Коментарі | 0

Пошук