Шахівниця з танками: оглядаємо нову настолку World of Tanks

964

Білоруська компанія Wargaming випустила в Україні нову настільну гру за мотивами своєї гри: World of Tanks: Battlegrounds. Редакція AIN.UA уже протестувала настолку і розповідає, як у неї грати.

Що це за гра?

Випускати настолку за мотивами популярної комп’ютерної гри — поширена практика. Адже є настолка по Fallout, Dark Souls, This War of Mine, готуються настолки по Skyrim та «Відьмаку 3». Тож недивно, що «Воргейми» також роблять настолки по своїй грі.

World of Tanks: Battlegrounds — не перша гра по «танках», яка доступна в Україні. Є ще більш рання настолка тієї самої франшизи World of Tanks: Rush, але в неї геть інша механіка, це скоріше карткова гра. Нова настолка — це щось на кшталт трохи спрощених шахів, де роль фігур виконують різні танки, що рухаються танковою “шахівницею”, по ходу “їдять” суперників та прокачують нові властивості.

Які правила?

У гри є кілька режимів, можна грати одному, гравець проти гравця, команда проти команди, а також у сімейному варіанті. Залежно від цього різняться і стартовий вигляд ігрового поля, і правила. Розглянемо найцікавіший, на нашу думку, режим «Битва»: коли гравці грають одне проти одного.

Ігрове поле, розкладене для чотирьох гравців, тут і надалі зображення Wargaming

Поле для гри — це фактично шахівниця, на якій 8×8 клітинок. Як видно на зображенні згори, на них розміщуються жетони локацій: є однакові та різні. Кожен з гравців на початку гри отримує кілька карток з танками (в залежності від кількості гравців). Причому танки на картках — такі ж, які є і в грі (Maus, Hummel, Churchill I, M2 і т.п.). У залежності від типу, танк може ходити по різних правилах, а також стріляти на різні відстані.

Гравці ходять по полю за допомогою дерев’яних фішок, що позначають позиції їхніх танків. Їхня мета: назбирати якомога більше жетонів локацій та вибити якомога більше танків інших гравців. Під час гри можна встановлювати на власні танки різні одномоментні та постійні покращення: збільшувати далекобійність, нарощувати броню, покращувати маневровість танка, тощо.

Враховуючи, що поле — досить невелике, гравцям, що грають одне проти одного, доведеться добре продумувати кожен хід своїх танків, щоб не підставитися під постріл, не потрапити на вибухівку, та назбирати якомога більше балів для перемоги. Перемагає у цьому режимі той, хто перший назбирав жетонів локацій і танків на 12-16 балів (залежно від того, скільки гравців).

Для кого підійде гра?

Гра розрахована як на прихильників комп’ютерної гри, так і на тих, хто не знайом ані з нею, ані з особливостями справжніх танків. Її правила — достатньо абстрактні для цього. Гру рекомендують компаніям до чотирьох гравців, віком від семи років. Одна партія триває десь по півгодини.

Якщо вам подобається гра World of Tanks, а також настільні ігри типу шахів або шашок — у цієї гри також є шанси вас розважити, та доволі велика реіграбельність. Про що ми шкодували під час гри, так це про те, що на полі ходять круглі фішки, а не іграшкові танки різних кольорів:). Але це можна виправити, якщо є власні модельки.

У інтернет-магазинах гра продається по ціні до 900 грн.

Залишити коментар

Коментарі | 0

Пошук