Seomarket — гіки SEO-просування

Читати на RU

Якщо вірити вікіпедії, то гік – це дуже захоплена людина, фанат власної справи. Спочатку гіками називали людей, захоплених високими технологіями, зазвичай комп’ютерами та гаджетами. У 2000-х роках поширилося друге значення слова: людина, захоплена популярною культурою. Є також думка, що гіки утворюють єдину спільноту шанувальників фантастики та технологій.

Що ж мають гіки до Seomarket, запитаєте Ви? Ми уточнили інформацію у СЕО агентства Seomarket.ua Олега Вереітіна.

Всім привіт! Гіки та Seomarket – це єдина культура, яка переслідує нас протягом 12 років існування компанії, але останні кілька років ми почали помічати, що послуги, які ми надаємо, відрізняються не лише щодо своєї експертизи, але й щодо підходу всередині компанії.

Це проявляється при підборі співробітників і в процесах, з якими ми стикаємося під час ведення клієнтських проектів, а останнім часом ще й у самій атмосфері. Далі детально розповімо про кожен аспект.

Співробітники

Починаючи з 2021 року ми стали набирати в команду фахівців лише рівня Middle+ та Senior, хлопців, у яких досвід роботи був або на стороні клієнтського або агентського бізнесу не менше трьох років. Насамперед ми дивимося на результати, яких досяг спеціаліст у цих проектах, і що SEO для нього означає – просто частина роботи чи хобі. Так вийшло, що ми почали вирощувати фахівців, яким подобається те, що вони роблять, та отримують божевільний кайф від процесу роботи.

У нашій інхаус команді близько 40 осіб, більшість з яких спеціалісти, також є частина програмінгу та контент-груп, які знаходяться не в центральному офісі. Ми називаємо себе закритим клубом за інтересами, тому що фокусуємося тільки на SEO-послугах: технічній оптимізації, зовнішній оптимізації, контенті, програмінгу, – і перестали займатися рештою послуг, тому що давно зрозуміли, що наша справжня експертиза – тільки в цьому одному напрямку . Ми стали монобрендовими, і під це формуємо команду фахівців із мотивацією вище ринку, але й вимагаємо найвищої якості виконуваних робіт, адже це найголовніше.

Процеси

Ми впровадили покрокову інструкцію та чек-лісти з проектів, які допомогли стандартизувати роботу в рамках загальних підходів агентства до ведення клієнтських проектів, до того, як ми оцінюємо технічну частину, аналізуємо конкурентів, сезонність та якими способами ми диференціюємо ніби-то стандартні послуги SEO-просування, а повірте SEO – це вже не просто усякі посилання.

Нашими основними перевагами завжди був глибокий технічний аудит, не шаблонний прогін через сервіси, а саме ручне вивчення всіх нюансів та деталей проекту кількома фахівцями: SEO-фахівцем, програмістом, аналітиком та керівником SEO-відділу. У середньому такий технічний SEO-аудит міститься на 40-80 сторінках з повним переліком всіх помилок і робиться 14 робочих днів. Він включає докладну інформацію про технічні помилки, які присутні в частині сайту, втраченому потенціалі, а також приклади реалізації з докладно описаним технічним завданням для програмістів.

Таким чином реалізація технічної частини дає дуже велике зростання видимості сайту по всій семантиці сайту, і це набагато важливіше за точкову закупівлю маси посилань, особливо коли алгоритми Google регулярно викочують свої нові вимоги щодо зручності використання сайту, швидкості завантаження, вимог по контентній частині, тощо.

Атмосфера

Ви, напевно, помічали, що програмісти зазвичай трохи відрізняються своєю поведінкою і підходами до роботи. Так ось, у нас є свої фахівці, які дуже схожі на програмістів у контексті їхнього ставлення до роботи, процесів, по тому, як вони комунікують між собою та як залучаються до процесу.

Це трохи інша реальність сприйняття. Можливо, за рахунок того, що ми підбираємо найкращих. Можливо за рахунок того, що вони створюють правила гри всередині, і тому ми називаємо наше агентство закритим клубом гіків, оскільки інакше це і не назвати, вони навіть виглядають нестандартно.

Резюмуючи, хочу сказати, що у 2022 році ми вирішили посилити наш підхід у рамках гіків не лише з погляду внутрішніх процесів, а й починаємо комунікувати із зовнішнім світом, показуючи, що ми справді інші, та запрошуємо відчути це самим. Заходьте в гості, залишайте заявку на розробку SEO-стратегій – і повірте, ми зробимо все на найвищому рівні, тому що у нас це роблять фахівці, для яких робота – це хобі, для яких хобі – це життя.

Залишити коментар

Коментарі | 0

Пошук