За бустерну дозу українці отримають ще 500 грн через «Дію»

Читати на RU

24 січня 2022 року президент Володимир Зеленський заявив, що вакциновані третьою дозою проти COVID-19 українці отримають додаткові 500 грн. Їх нарахують по програмі «єПідтримка», через додаток «Дія».

  • «Є чітке розуміння, що імунітет зростає після кожної наступної дози вакцини. А стратегія бустерізації уже стала єдиним стандартом для усіх розвинених країн. У рамках програми «єПідтримка» буде додано ще 500 грн для тих громадян України, які отримають бустерну дозу щеплення», — сказав президент.
  • Також він нагадав, що від 24 січня 2022 року 1000 грн, нараховані за програмою «єПідтримка», люди, старші за 60 років, зможуть витрачати на ліки. А протягом лютого для цієї групи населення дозволять використовувати «ковідну тисячу» на оплату комуналки.
  • Незабаром, за словами президента, «єПідтримка» пошириться і на більш юних громадян, 14-18 років.
  • Окрім базових цілей на спорт, музеї, кіно, театри, подорожі, гроші можна буде витрачати на освіту.

Нагадаємо, «єПідтримка» — це державна програма, що покликана стимулювати громадян вакцинуватися проти коронавірусу, а також підтримати бізнес. На першому етапі усім повністю вакцинованим українцям перераховують на карту банка 1000 грн, яку можна було витратити на послуги бізнесу, що більше всього постраждав від карантину: абонементи у спортзали, квитки у театр чи кіно, подорожі, книжки, тощо. Приміром, після старту виплат настільки виріс попит на книжки, що сайти книжкових інтернет-магазинів певний час працювали із перебоями.

Залишити коментар

Коментарі | 0

Пошук