Кожна третя компанія повідомила команду про план на випадок військових дій — опитування AIN.UA

В новому анонімному опитуванні редакція AIN.UA дізналась, як готуються компанії в Україні до можливого повномасштабного військового наступу країни-агресора — РФ. Серед опитаних респондентів 30% повідомили про наявність плану дій. Більшість розглядає варіант релокейту в західні області країни та за кордон. Нижче представлені результати дослідження.

Дослідження: опитування за добу пройшли 563 читачі AIN.UA. Вони відповідали на закриті питання анонімної форми, а також розповіли про плани компаній у відкритих відповідях.

  • За результатами проведеного дослідження, 30,2% респондентам керівництво компаній повідомило про наявність будь-якого плану дій у випадку військового наступу Російської Федерації. При цьому, тільки у 19,7% випадків було проговорено деталі цього плану.
  • 69,8% компаній втрималися від будь-яких обговорень із співробітниками.
Зображення в матеріалі: AIN.UA
  • 27,7% опитаних зазначили, що у випадку повномасштабного військового наступу РФ, у компанії передбачено релокейт. При цьому, 51% з них обере переїзд до іншої країни, а 49% – в західні області України.
  • Серед компаній, що розглядають можливий релокейт, GlobalLogic, Infopulse та Capgemini Engineering.

«Ми в Capgemini Engineering, як і всі, читаємо новини та слідкуємо за ситуацією на східному кордоні. Як відповідальний роботодавець ми не можемо не реагувати на потенційні загрози та ризики для команди, тому разом з глобальним менеджментом групи Capgemini розробили кількаетапний план реагування, який включає різні сценарії розвитку подій. Мета плану — пом’якшити ризики та бути готовим до тимчасового корпоративного переміщення працівників із небезпечних зон. Для цього ми співпрацюємо із зовнішньою компанією, яка відповідає за безпеку співробітників в усіх країнах присутності Capgemini. Також наші співробітники мають можливість встановити додаток для прямого зв’язку з security manager у випадку будь-якої загрози в Україні чи під час поїздок», – прокоментували AIN.UA представники Capgemini Engineering.

  • В компаніях 72,3% респондентів релокейт не розглядається, або ж керівництво не розголошує наявність будь-якого плану на випадок військових дій РФ.

«Анонімно розкажіть про плани компанії»

«1. Перехід штату на віддалений режим роботи. 2. Інформування по тривожній валізці та плану дій атаки на місто. 3. Курси першої медичної допомоги 4. Проговорили особисту взаємодопомогу».

«Спочатку релокейт в західні області України, а потім до Польщі».

«Заходи з мінімізації ризиків втрати активів на ймовірній окупованій території. Питання до персоналу, хто планує залишатися, а хто евакуюватися в разі агресії з ймовірно окупованої території. Допомога з евакуацією, якщо потрібна. Вибір альтернативного розташування офісу в місті з низьким ризиком окупації. Виплата додатково фінансової допомоги заздалегідь співробітникам на випадок, якщо в момент агресії перестануть працювати банки. Допомога сім’ям співробітників, які будуть мобілізовані до війська. Рекомендації щодо зв’язку, взаємодії. Рекомендації щодо плану дій, як зменшити ризики для життя співробітників в разі агресії».

«Плани купити дизель-генератори, супутникові телефони, супутниковий інтернет та намагатися працювати, Для критичних співробітників розглядатиметься релокація».

«Продуктова IT, кількість співробітників – 400. Офіційної заяви компанії не було, але знаю, що план в розробці. Розглядаємо матеріальну допомогу або виплату компенсації «наперед». Маловірогідно, що будемо релокейтити».

«Бюджет на релокейт та кілька днів відпустки на виїзд».

«Превентивно, наш офіс планують перевезти до Праги на якийсь час поки ситуація не стабілізується».

«Компанія пропонує та допомагає співробітникам переїжджати з офісів в Одесі і Харкові до Львову. Встановлює супутниковий зв’язок і впроваджує нові заходи кіберзахисту».

«В компанії під сотню співробітників – всі віддалено, по Україні. Ми зібрали форму з даними хто де живе, щоб швидко реагувати у разі локального загострення. Також запитали чи буде можливість захостити колегу у себе вдома. Також компанія буде покривати тревел і акомодейшин у разі війни».

«Запропонували релоцювати за рахунок компанії Івано-Франківськ, Львів. Забезпечують житлом».

«Виплата зп наперед – перше рішення компанії. Засоби зв’язку із службами підтримки і надання допомоги в Україні і у партнерів за кордоном».

«Київська торгово-промислова палата щотижня на робочій нараді повідомляє своїм співробітникам новини щодо політичної ситуації в країні. У планах організації зібрати запас всіх необхідних речей, наприклад газу, бензину, канцелярії тощо. Окремо є грошовий фонд матеріальної допомоги. Всім співробітникам (більше 90 людей) видали аптечки та пам’ятки що робити в разі нападу та що покласти у екстрену валізу».

«У нас немає ніякого плану. Нам просто написали, що будемо виконувати вказівки офіційних джерел».

При цьому, 57% опитаних повідомили про відсутність особистого плану на випадок військовий дій Росії. Деякі розглядають варіант релокейту за кордон та на захід України. Інші повідомили про думки залишатись вдома, виконувати вказівки представників влади, а також підготувати запаси їжі та медикаментів.

Залишити коментар

Коментарі | 0

Пошук