Кіберспортивні компанії ESL та FACEIT купили за $1,5 млрд. Це перша угода такого масштабу

Читати на RU

Savvy Gaming Group, яка фінансується державним фондом Public Investment Fund Саудівської Аравії, провела угоду з купівлі компаній ESL та FACEIT. Про це пише SBJ. Редактор AIN.UA розповідає, чому це знакова угода для ринку. 

  • Savvy Gaming Group купує дві окремі компанії. Перша — відомий турнірний оператор ESL, що належить Modern Times Group. ESL проводить турніри по Dota 2 та CS:GO, відомий мажорами з останнього з призовими у $1 млн (один з таких нещодавно виграла українська NAVI). Друга — FACEIT, що адмініструє ліги з кіберспортивних дисциплін по Dota 2, LoL, CS:GO та інших. 
  • Сума угоди, за інформацією SBJ, складає близько $1,5 млрд. Не в останню чергу таким високим оцінкам кіберспорт завдячує пандемії, що привернула ще більше уваги до індустрії, вважає Олег Гуменюк, CEO WePlay Holding
  • На основі поглинання Savvy Gaming Group планує створити нову компанію — ESL FACEIT Group, мета якої — по суті продовжувати свою діяльність по запуску кіберспортивних змагань, створенню спільнот та побудові ігрових екосистем. 
  • Угоду планують закрити у другому кварталі 2022 року. 
  • Savvy Gaming Group чимало інвестує в традиційний та кіберспорт. Зокрема компанія вже володіє футбольним клубом Newcastle United F.C. та веде переговори з приводу купівлі італійського Inter за $1 млрд та клубу Marseille у Франції.

Чому це знакова для індустрії угода? Як пояснили AIN.UA у WePlay Holding, по суті новостворений ESL FACEIT Group — перший єдиноріг на ринку кіберспорту. Крім того, у 2022 році через процедуру SPAC кіберспортивна команда Faze Clan планує вийти на біржу з оцінкою в $1 млрд (жодна кіберспортивна команда світу не оцінюється так дорого). Все це — доказ активного зростання індустрії. 

«Угода свідчить про те, що Саудівська Аравія старанно вибирає перспективні галузі для розвитку. Купівля ESL і FACEIT для мене стала несподіванкою радше через суму угоди, ніж у зв’язку з її фактом. Думаю, вони готують новий масштабний кіберспортивний проект, про який ми дізнаємося за кілька років», — додає Іван Данишевский, голова правління UESF. 

Залишити коментар

Коментарі | 0

Пошук