«Ощадбанк» знижує розмір комісії за послуги еквайрингу до 1,8%

Читати на RU

З 1 лютого 2022 року для наявних та нових клієнтів «Ощадбанку» діятиме знижений тариф за надання послуг еквайрингу, тобто прийому платежів за банківськими картками — у розмірі 1,8% від суми покупки. До цього часу комісія складатиме 2%. Розмір щомісячної абонплати після 1 лютого не зміниться і надалі складатиме 400 грн.

  • Для наявних клієнтів «Ощадбанку» зміна тарифу відбудеться автоматично.
  • Тариф на підключення еквайрингу з використанням додатку «ОщадPAY», який є одночасно і терміналом, і касовим апаратом у смартфоні, не зміниться — він становить 1,7% суми операції без додаткових комісій за умови зарахування платежів на рахунок у банку. 
  • «Ощадбанк займає друге місце на ринку еквайрингу. Його еквайрингова мережа становить  понад 80 000 POS-терміналів, а кількість партнерів — понад 29 500.

«Підтримка українського бізнесу з боку «Ощаду» є комплексною. Ми пропонуємо підключення POS-терміналів з програмним РРО від провідних розробників на ринку. Додано сервіс фіскалізації до додатку «ОщадPAY». Зниження тарифу на еквайринг — черговий крок. Ми зацікавлені в подальшому розвитку безготівкових платежів в Україні. Як один з ключових гравців ринку еквайрингу ми враховуємо тренди розвитку платіжного ринку і рухаємось в одному напрямі разом з НБУ, міжнародними платіжними системами та бізнесом», — зазначив Антон Тютюн, член правління Ощадбанку.

  • Зниження розміру комісії за еквайринг стало можливим після того, як 12 листопада 2021 року Антимонопольний комітет України прийняв рішення щодо поетапного зниження ставок інтерчейндж, починаючи з 26 листопада 2021 року. 
  • Відповідно з кінця листопада Visa та Mastercard ввели у дію новий розмір комісії інтерчейндж — тепер вона становить 1,2% і поширюється на безготівкові операції за картками Visa та Mastercard в Україні для фізичних осіб як у фізичних торгових точках, так і в онлайні.

Раніше цього місяця комісії за послуги еквайрингу для бізнес-клієнтів знизив «ПриватБанк» — до 1,8%.

Залишити коментар

Коментарі | 0

Пошук