Програміст Amazon втратив ефективність через вигорання. Менеджер порадив працювати ночами

Читати на RU

Колишній інженер Amazon отримав низьку оцінку ефективності праці. Коли він сказав своєму менеджеру, що страждає через вигорання, бо поєднує роботу та батьківство, той порадив йому додатково працювати по ночам, щоб «отримати більше робочих годин упродовж дня». Про це інженер розповів Insider.


Патрік МакГа працював в Amazon над програмою для дронів з кінця 2019 року до квітня 2021. У лютому 2021 його менеджер повідомив, що згідно з системою оцінювання співробітників, Патрік працює малоефективно. Після цього МакГа записали на програму «Півот», за якою він або працює над покращенням своєї продуктивності, або звільняється.

В розмові з менеджером, Патрік пояснив, що йому важко поєднувати обов’язки молодого батька з робочим навантаженням. На що менеджер відповів, що МакГа міг би підвищити ефективність праці, якби спробував працювати більше годин на день.

«Він порадив мені працювати повний робочий день, ввечері зробити перерву, а потім продовжити роботу о першій чи другій ночі», – розповів МакГа.

Менеджер порадив інженеру брати перерву з 9 до 10 вечора, щоб подрімати, і після цього повертатися до роботи. Мовляв, він і сам дотримувався такого режиму. На це МакГа відповів заявою про звільнення через декілька днів після розмови.


Amazon не прокоментував даний кейс The Insider. Між тим, МакГа працює з юристами над документом, який змусив би роботодавців надавати працівникам дані про те, яким саме чином оцінюють їх ефективність.

Інженер заявив журналістам, що він робив запит до Amazon стосовно розкриття цих даних, але в файлах, які йому надали, не було документів, які б пояснювали, чому його ефективність оцінили як низьку. Представник HR-департаменту компанії пояснив йому, що оцінки ефективності в Amazon не вважають частиною особової справи працівників.

Залишити коментар

Коментарі | 0

Пошук