«Я провів сотні годин, працюючи у віртуальній реальності». Переваги та недоліки роботи у метавсесвіті

Читати на RU

Видання Wired опублікувало історію Бена Клеменса, який переніс свою роботу у віртуальну реальність за допомогою Oculus від Facebook і додатку Immersed. У статті він ділиться своїм досвідом та розповідає про переваги й недоліки такого рішення. AIN.UA зробив переклад історії.


Я провів сотні годин, працюючи у віртуальній реальності

Коли я пишу цю статтю, у мене на голові Oculus від Facebook, а завдяки додатку Immersed я це роблю з космічного корабля. На борту є лише я та великий екран комп’ютера перед моїми очима.

Я вирішив перенести свою роботу — це написання статей та коду, у метавсесвіт, аби почуватися комфортніше. Сидіти за столом для мене — це абсолютно не про зручність. Працюючи на дивані, можна розслабитися, але з часом тримати ноутбук так, аби екран не був занадто близько, а клавіатура занадто далеко, стає непросто.

Immersed — це додаток, що створює віртуальний робочий простір з віртуальними моніторами, екран яких ви можете зробити такого розміру, який буде зручним для вас. При цьому Immersed може перемістити вас у будиночок в горах, в лісі чи інші приємні інтер’єри. Вже через місяць роботи у метавсесвіті я віддав свій реальний робочий стіл.

Морської хвороби у такому спокійному режимі у мене не було — вона з’явилася, коли я завантажив симуляцію американських гірок. Так все під час роботи з космосу гострі відчуття виникають з інших причин: наприклад, піднести чашку до рота так, аби не вилити її вміст на ноутбук.

Одного разу моя колега помітила, що у мене дуже напружене обличчя після того, я зняв Oculus. Тоді я почав задумуватися над тим, чи можу осліпнути, проводячи щодня багато годин у віртуальній реальності. Як пояснив мені експерт з компанії Innovega, яка спеціалізується на оптичних технологіях, — синє світло, яке випромінює екран цілком безпечне. Однак варто буде уважнішим з напруженням очей, яке викликає VR.

Повернемося на космічний корабель

Ліворуч від мене Чумацький Шлях, вгорі вдалині блідий місяць, праворуч горять міські вогні Південно-Східної Азії, а прямо переді мною — робочий електронний лист. Тут я у повній ізоляції. У мене з’являються питання про те, чи можливо зійти з розуму на цьому кораблі?

За словами професора з Університету Массачусетса, стрес від взаємодії з технологіями під час роботи поза офісом, коли ви вдома один — реальний. У такому випадку будь-які технічні проблеми видаються набагато більшими, ніж вони є насправді. Людина також часто втрачає відчуття часу, реальне життя відходить на другий план.

Я друкую цю статтю, лежачи розслаблений на підлозі на надувному матраці

Віртуальний екран висить перед моїми очима. Згори я накрився ковдрою, на голову натягнув худі, щоб не було холодно.

Обравши VR, я отримав те, що він і обіцяв — комфорт, цілковиту тишу, сконцентрованість. До того ж, нарешті я потрапив у майбутнє кіберпанку, про яке завжди мріяв. Але тоді я ще не усвідомлював, що, вирішивши піти у метавсесвіт, я одночасно прийняв рішення зникнути з реального життя.

Залишити коментар

Коментарі | 0

Пошук