Facebook більше не росте по числу активних користувачів. Це сталось вперше за всю історію соцмережі

Читати на RU

Компанія Meta поділилась результатами за четвертий квартал 2021 року. Серед іншого, керівництво розповіло і про показники соціальної мережі Facebook. Про це пише TechCrunch.

  • MAU (monthly active users) залишилось на стабільному рівні і не показало зростання — 2,9 млрд користувачів.
  • DAU (daily active users) — впало, вперше в історії сервісу. Якщо у третьому кварталі ця цифра була на рівні 1,93 млрд, то тепер — 1,929 млрд. 
  • Як пише TechCrunch, подібний тренд має бути зрозумілим: Facebook вже багато років на ринку і у світі залишилось не так багато людей, до яких соціальна мережа може дотягнутись. Окрім того, Meta багато вкладає в розвиток WhatsApp та Instagram. 

Та як виявилось, подібні результати не влаштували інвесторів платформи. Зокрема, очікувалось, що MAU і DAU виростуть. Не вдоволили інвесторів і фінансові результати, зокрема, компанія не виправдала очікування по доходу на акцію. Всього ж виторг за квартал склав $33,67 млрд. Негативу додали і плани на перший квартал 2022 року: керівництво Meta закладає виторг у розмірі $27-29 млрд, тоді як інвестори розраховували на $30 млрд. У Meta пояснюють це й новими правилами Apple щодо приватності користувачів: за 2022 рік компанія недозаробить через це близько $10 млрд. 

Тим не менше, це вже нікого не цікавило: падіння вартості акцій за один день склало 23%. Вартість впала з $323 до $249 всього за одну торгову сесію.

Результати Facebook вплинули на весь ринок – слідом впали акції всіх компаній, що займаються соціальними мережами і сервісами: Twitter, Snap, Pinterest. 

У Meta сподіваються, що ситуацію на краще зможе виправити їх найамбітніший проект — метавсесвіт. Щоправда, поки мова лише про величезні витрати. Керівництво Meta розповіло про результати підрозділу Reality Labs, що займається розвитком “метаверсу”. Збитки у 2021 році — $10 млрд. І вони будуть зростати. Як пишуть в CNBC, видатки лише у четвертому кварталі склали $3,3 млрд і у акціонерів виникло питання, на що пішло стільки грошей. В Meta пояснили, що витрачають на зарплати, R&D та інші витрати. Маючи майже $60 млрд прибутку за рік, компанія може собі це дозволити. 

Залишити коментар

Коментарі | 0

Пошук