Зеленський та Федоров провели закриту зустріч з ІТ-компаніями

Читати на RU

Президент України Володимир Зеленський та Міністр цифрової трансформації Михайло Федоров четвертого лютого провели закриту зустріч з представниками ІТ-компаній. На ній було піднято декілька тем:

  • «Дія City». Багато говорили про новий спецрежим для ІТ-індустрії. Компанії зможуть подавати заявки вже з 8 лютого 2022 року. Зеленський заявив, що «Дія City» — добровільний для вступу режим, але під час зустрічі активно закликав компанії вступати до нього.
  • Президент заявив, що нападати на ФОП ніхто не планує і просив менш радикально сприймати заяви Гетманцева про боротьбу з ними.
  • Однією з тем була профільна технологічна освіта.
  • Також президент багато говорив про безпеку і наголосив, що уряд слідкує за ситуацією, просить зайвий раз не піддаватись паніці.

За словами Федорова, зустріч провели з найбільшими роботодавцями в індустрії, аби розповісти та ще раз пояснити переваги нового режиму. На івент було запрошено більше півсотні компаній.

Чому це важливо? Процес реєстрації в «Дія City» відкриється вже зовсім скоро і, звичайно ж, в профільних міністерствах очікують швидкого набору великого числа учасників. Президент, який довгий час дистанціювався від цієї теми, особливо в найбільш кризові моменти конфронтації ІТ-індустрії та Мінцифри, тепер повинен стати останнім фактором для переконання індустрії у правильності ідеї «Дія City». Два різних джерела розповіли AIN.UA, що зустріч пройшла позитивно, але загалом нічого нового про режим, який вплине на індустрію з експортними можливостями в $7 млрд, вони не дізнались. Інша справа, що президент висловив впевненість у безпеці України. Також залишається питанням, чому зустріч хоч і не була таємною, та все ж пройшла у закритому форматі: запрошення отримали лише найбільші компанії, ЗМІ залишились поза увагою.

Залишити коментар

Коментарі | 0

Пошук