Netflix придбав права на показ українського фільму «Носоріг». Його зняв Олег Сенцов

Читати на RU

Український режисер Олег Сенцов повідомив у Facebook, що права на показ його нового фільм «Носоріг» купила стрімінгова платформа Netflix. Побачити кіно можна буде наприкінці весни.

Про що фільм

Це друга повнометражна стрічка Олега Сенцова, яку вже презентували на Венеційському кінофестивалі. В центрі історії герой з дев’яностих на прізвисько Носоріг, який потрапив в кримінальний світ. Зйомки відбувалися в Кривому Розі, Львові та Києві і завершилися в грудні 2020 року. Головну роль у фільмі зіграв Сергій Філімонов.

Трейлер фільму

Чому це цікаво

Найбільша стрімінгова платформа купує український фільм, а значить його подивиться широка аудиторія з усього світу. Це хороший шанс для місцевих режисерів отримати місце у світовому кінематографі і продовжити розвиток.

Це не перший випадок, коли Netflix купує право на показ українського фільму. Наприкінці грудня 2021 року компанія придбала ліцензію на 5 років на документальну копродукційну стрічку України, Франції та Польщі «Домашні ігри», яку зняла українська режисерка Аліса Коваленко. Територіально ліцензія розповсюджується на Велику Британію та країни ЄС

Залишити коментар

Коментарі | 0

Пошук