Партнери згортають співпрацю з «Цитрус». У компанії це спростовують

Читати на RU

Колишній співвласник і співзасновник мережі «Цитрус» Дмитро Зінченко повідомив, що партнери відмовляються працювати з компанією. За його словами, «Альфа Банк Україна» зменшив «Цитрусу» кредитний ліміт. Однак керівництво мережі спростовуло ці слова і назвала їх «інформаційною атакою». 

Що сталося

Сайт «РБК-Україна» опублікував новину про те, що кредитори скорочують співпрацю з «Цитрусом» на тлі конфлікту співвласників. Автор посилається на слова Дмитра Зінченка, який розповів про це у коментарі. 

За словами Зінченка, компанія «Алло» закрила для «Цитрусу» товарне фінансування. А ще «Альфа Банк Україна» нібито скоротив компанії кредитний ліміт на третину – на 50 млн гривень. Також банк розглядає питання щодо повного закриття ліміту.

«Конфлікт набирає обертів. Компанія все більше підходить до можливого дефолту за боргами. Виторг в січні впав на 100 млн. Якщо корпоративний конфлікт незабаром не буде завершений, »Цитрус» може зникнути з ринку», — цитує Зінченка «РБК-Україна».

Що каже керівництво мережі

Повідомлення РБК в «Цитрусі» в коментарі AIN.UA назвали «відвертою брехнею та інформаційною атакою». За словами представника компанії, РБК відмовилися опублікувати офіційну позицію «Цитруса» з цього приводу. На початку лютого компанія вже опублікувала заяву, де спростувала чутки про можливий дефолт. В компанії кажуть, що неправдиву інформацію розповсюджують з метою рейдерського захоплення. 

Історія конфлікту

  • У березні 2021 року у компанії «Цитрус» змінилися власники: власником 50% однієї з основних юридичних осіб став бізнесмен Геннадій Корбан. Йдеться про частку 50% у юрособі «ЗТ-ІНВЕСТ». На цю юрособу, на момент передачі частки, за даними Укрпатента, було зареєстровано торгові марки та логотипи мережі.
  • Другий співвласник Григорій Топал тоді заявив, що не визнає законність цієї угоди і заперечуватиме її в суді. А у «Цитрусі» відзначили, що «ЗТ-Інвест» належить тільки частина другорядних активів компанії, які не впливають ні на операційну діяльність, ні на оборотні активи підприємства.
  • В червні 2021 Геннадій Корбан повідомив, що його фахівці провели аудит діяльності компанії та знайшли порушення, зокрема оптимізацію податків та «сіру» схему розмитнення. У зв’язку з цим до співвласника компанії було подано позови на 1 млрд грн.
  • В жовтні 2021 суд визнав недійсною передачу 50% у «Цитрусі» Корбану, на що бізнесмен подав апеляцію (яку програв 22 грудня 2021 року).
  • Також в жовтні Господарський суд Одеської області зобов’язав ТОВ «Цетехно» виплатити на користь ТОВ «Гаджет Трейдінг» борг у розмірі 991 млн грн.
  • 12 січня сайт магазину «Цитрус» перестав працювати. Це сталось всього через два дні після того, як стало відомо про рішення господарського суду Києва про заборону ТОВ «ЗТ-Інвест» (група компаній «Цитрус») користуватися низкою торговельних марок, включно з «Цитрус» та доменним іменем компанії (citrus.ua).
  • В січні 2022 суд першої та апеляційної інстанцій виніс рішення, що Корбан ніколи не мав і не має жодного стосунку до жодної з компаній групи Цитрус. 
Залишити коментар

Коментарі | 0

Пошук