Tech-тренди 2022: на що варто звернути увагу бізнесу?

Впроваджувати CRM або завести чат-бот для клієнтів? Технології не стоять на місці — настав час вдаватися в інші тренди та встигати застосовувати їх у своїй компанії, поки це не стало мейнстримом. Разом з експертами LeverX Group розібрали, які тенденції у світі технологій будуть актуальні у 2022 році та як бізнесу взяти їх на озброєння. 

Тренд № 1. Зростає попит на впровадження WMS

WMS (Warehouse Management Systems) — це системи керування складом. Якщо раніше таке ПЗ було переважно у великих компаній, то сьогодні тренд починає охоплювати всі сфери: від великого ритейлу до невеликих виробництв зі складами. Саме пандемія COVID-19 призвела до трансформації функціонування логістичних ланцюжків. З початком пандемії представники інтернет-, продовольчого та фармацевтичного ритейлу зіткнулися зі зростанням кількості замовлень, що своєю чергою суттєво збільшило навантаження на склади. Звідси й запит із боку бізнесу на ПЗ, яке дозволить контролювати та прискорювати процеси.

Ефективне управління складськими запасами за умов нестабільного попиту потребує впровадження інноваційних технічних рішень. Фахівці прогнозують, що ринок WMS продовжить зростати й до 2025 року його обсяг сягне $5,1 млрд.

Як застосувати тренд для бізнесу? Вже зараз багато компаній зрозуміли, що необхідно працювати над прозорістю складських процесів — це полегшує контроль та запобігає помилкам і збиткам.

Наприклад, у 2021 році команда LeverX Group реалізувала проект із впровадження рішення SAP S/4HANA на заводі АТ UzAuto Motors. Підприємство займається виробництвом та продажем автомобілів в Узбекистані. Впровадження модуля управління складськими процесами SAP Extended Warehouse Management (SAP EWM) допомогло підприємству забезпечити прозорість процесів складського обліку, скоротити часові витрати на постачання виробничих ліній та забезпечити їхню безперебійну роботу. До того ж цей проект із впровадження системи отримав золоту нагороду премії SAP Value Award 2021.

SAP EWM після впровадження в середньому приносить бізнесу такі результати: 

  • збільшення ефективності розподілу завдань складського персоналу на 20%;
  • скорочення часу обробки замовлень на 5-15%;
  • підвищення контролю виконання та моніторингу попереджень на 30%. 

Тренд № 2. Бізнес робить упор на управління цифровими ланцюгами постачання 

Гарячою тенденцією цього року стала концепція «Ланцюжок постачання 4.0». Вона застосовується для контролю та керування цифровими ланцюгами постачання. Рішення робить весь процес простішим та доступнішим. 

Багато організацій вже впровадили «Ланцюжок постачання 4.0». 

І ось кілька ключових завдань, які вона допомагає вирішувати: 

  • Прогнозування таких факторів, як попит, погода, зміни на ринку.
  • Економія часу на доставку товарів.
  • Планування у режимі реального часу. Це зводить до мінімуму періоди заморожування постачання завдяки безперервному аналізу.
  • Кластеризація клієнтів на окремі групи за допомогою інструментів аналітики.
  • Вибір індивідуального підходу до кожної категорії клієнтів.

Фото: leverx.com

24 лютого о 15:00 компанія LeverX Group проведе вебінар на тему «EWM у складному процесі ланцюгів постачання. 5 причин, чому варто обрати та з чого почати». Безкоштовна реєстрація на захід тут.

Тренд № 3. Бізнес масово проходить цифрову трансформацію та використовує «хмару»

Згідно з опитуванням авторитетної дослідницької компанії Gartner, близько 70% європейських керівників погоджуються з тим, що пандемія прискорить цифрову трансформацію. Багато організацій вже адаптуються до нових ринкових умов. Наприклад, більшість азійських банків швидко адаптували свої внутрішні процеси до онлайну.

Фото: inovity.com

В умовах сучасного ринку компанії, що відмовляються від цифрової трансформації, навряд чи залишаться на плаву. Про переваги хмарних рішень говорять останні кілька років, але зараз відзначається по-справжньому масовий перехід бізнесу на Cloud-сервіси. 

Через специфіку своєї діяльності компанії накопичують величезний обсяг даних, який з часом лише збільшується. Тому обов’язково потрібно передбачити можливість очистити систему від непотрібних даних, перенести архівні дані та створити єдине джерело у хмарному середовищі для швидкого прийняття рішень у всіх відділах. 

Прикладом відповідного цих цілей рішення є SAP S/4HANA. Хмарні ERP-системи, такі як SAP S/4HANA Cloud, мають значну перевагу, оскільки можливість віддаленого доступу та управління вбудована за замовчуванням, а зберігання даних у хмарі забезпечує вищу продуктивність підприємства.

Тренд № 4. Бізнес робить ставку на сталий розвиток у довгостроковій перспективі

У 2020 настрої в бізнес-середовищі в основному зводилися до думки «аби пережити пандемію і не закритися в найближчі місяці». Наразі компанії поступово адаптувалися до нових реалій, і тренд змінився. Тепер організації орієнтовані на розвиток у довгостроковій перспективі й дедалі більше замислюються про інвестиції у людський капітал. 

Стійкий розвиток підприємства базується на трьох китах: економіка, суспільство та навколишнє середовище. 

Згідно з опитуваннями, серед пріоритетів сталого розвитку сучасні підприємства виділяють: 

  • скорочення викидів CO2;
  • розвиток працівників та соціальне забезпечення;
  • скорочення відходів. 

Усі ці тренди знайшли відгук у новому проекті LeverX Group. 2021 року компанія розробила онлайн-платформу для сертифікації співробітників. Вона допомагає не лише оптимізувати процес керування сертифікацією, а й скоротити використання паперових носіїв.

Залишити коментар

Коментарі | 0

Пошук