Екс-акціонера Rocket Тимура Рохліна заарештували в Ізраїлі

Читати на RU

В грудні 2021 року ізраїльські правоохоронці заарештували екс-інвестора Rocket Тимура Рохліна і ще одного громадянина Ізраїлю, щоб, як пише преса, притягнути їх до відповідальності за шахрайські злочини в рамках злочинної організації. Як передає DOU з посиланням на ізраїльське видання Posta, арешт відбувся у відповідь на запит Німеччини про екстрадицію цих персон.

Деталі арешту

Відповідно до запиту про екстрадицію, поданого через ізраїльську прокуратуру до Єрусалимського окружного суду, Рохлін начебто очолив організацію з інвестування в бінарні опціони та контракти на різницю (контракт, який передбачає, що покупець заплатить продавцю різницю між поточною вартістю активу та його вартістью на момент укладення договору).

Стверджується, що члени організації начебто ідентифікували себе під фальшивими іменами та стверджували, що вони спеціалізуються на інвестиційних консультаціях, і переконували клієнтів вкладати все більше і більше грошей у покупку бінарних опціонів або складання диференційних контрактів, обіцяючи при цьому високу віддачу.

Станом на літо 2019 року влада Німеччини отримала скарги від сотень громадян щодо шахрайства організації, до якої начебто причетний Рохлін. Загальна оцінка втрат постраждалих громадян Німеччини становить близько 8 млн євро. Загалом від громадян Німеччини надійшло понад 360 скарг, деякі з яких інвестували десятки й сотні тисяч доларів.

Зв’язок з бізнесом в Україні

Зважаючи на величезні обсяги прибутків, як стверджується, Рохлін нібито створив цілу організаційну структуру з метою відмивання грошей, яка була виявлена ​​в результаті розслідування німецької влади. Рохлін нібито відмивав шахрайські прибутки, створюючи фіктивні компанії та банківські рахунки. Інвестиційні кошти перераховувалися через різні банківські рахунки по всій Європі, поки нарешті не потрапили на особисті рахунки Рохліна або рахунки підконтрольних йому компаній.

Згідно з запитом про екстрадицію, Рохлін — громадянин Ізраїлю та України — володів британською компанією, яка володіла акціями семи українських компаній. Мільйони євро від шахрайства пішли компаніям в Україні, Румунії, Швейцарії, Чехії та Гонконгу, які нібито належать Рохліну або його батькові.

У тому ж грудні в Rocket почались скорочення

У грудні 2021 – січні 2022 року в українській компанії Rocket, яка розвиває сервіс доставки їжі, пройшла хвиля скорочень

У пресслужбі Rocket повідомили, що у зв’язку зі змінами ринку та зменшенням фінансування виникла потреба змінити фінансові плани та шукати додаткові інвестиції. Довелося звільнити близько 50 людей. Скорочення торкнулось команд бек- і фронт-офісу, tech-команди. 40% від загальної кількості звільнених — технічні спеціалісти.

Проте, як повідомляв AIN.UA, головна і основна причина скорочення — інвестор Rocket Ігор Рохлін, що викупив 80% компанії за $5 млн. За інформацією AIN.UA, Рохлін дофінансовував компанію, щоб та активно розвивалась в Україні і також виходила на нові ринки. Проте під кінець 2021 року неочікувано для самих фаундерів Rocket, їхній партнер зменшив фінансування.

Позиція компанії: акціонером Rocket є не Тимур Рохлін, а його батько — Ігор Рохлін

Як повідомили представники Rocket в коментарі Forbes Ukraine, Тімур Рохлін немає жодного стосунку до бізнесу, а акціонером Rocket є його батько — Ігор Рохлін.

«Тімур Рохлін до нас жодного стосунку немає, у нас акціонер Ігор Рохлін. Але такі новини в інформаційному просторі можуть негативно вплинути на спілкування з фондами. Від наших партнерів немає негативної реакції. Ресторани не припиняють співпрацю», — зазначив співзасновник Rocket Станіслав Дмитрик.

За даними Opendatabot, Рохліна-молодшого видалили зі списку бенефіціарів української юридичної особи Rocket у квітні 2020 року. Після цього єдиним контролюючим власником через кіпрську компанію став його батько. Двоє засновників проекту Олексій Юхімчук, 35 та Станіслав Дмитрик, 32, мають по 7% акцій компанії.

Залишити коментар

Коментарі | 0

Пошук