Додаткові 500 гривень «єПідтримки» за бустерну дозу — вже з 14 березня

Читати на RU

Кабінет міністрів ухвалив зміни до постанови щодо програми «єПідтримка», згідно з якими 500 грн за бустерну дозу щеплення від COVID-19 українці зможуть отримати з 14 березня, а строк використання коштів збільшено до 9 місяців з моменту отримання (раніше було 4 місяці).

Деталі розширеної програми

Відповідно до заяви уряду, 500 грн за бустерну дозу щеплення від COVID-19 в рамках програми «єПідтримка» українці зможуть отримати з 14 березня. Крім того, незабаром люди з інвалідністю І та ІІ груп зможуть витратити отримані в межах програми кошти на ліки. А люди з інвалідністю цих груп та особи від 60 років – на оплату житлово-комунальних послуг.

«Завдання Уряду – надати реальну підтримку всім учасникам програми «єПідтримка». Саме тому ми сьогодні в черговий раз розширюємо програму. Вразливі групи громадян зможуть витратити 1000 грн на соціальні потреби. Окрім того, ми стимулюємо українців посилити свій захист від COVID-19 та зробити бустерне щеплення, і вже з середини березня почнемо виплачувати їм додатково 500 грн», — зазначив заступник Міністра економіки України Олександр Грибан.

Також уряд збільшив строк використання коштів — перераховані на картку 1000 грн потрібно буде витратити впродовж не 4, а 9 місяців з дня зарахування коштів.

Результати «єПідтримки» за неповні 2 місяці

Офіційний старт «єПідтримки» відбувся 19 грудня 2021 року, а станом на 9 лютого програмою вже скористалися понад 8,2 млн громадян. Загалом з початку її запуску на картки українців перераховано 8,25 млрд грн, а 2,7 млрд грн з отриманих коштів громадяни вже витратили.

Найпопулярнішими за видами витрат є:

  • Книжкові магазини — 948 млн грн;
  • Кінотеатри — 597 млн грн;
  • Театри, концерти та розважальні послуги — 312 млн грн
  • Залізничні та авіа пасажирські перевезення — 302 млн грн;
  • Спорт — 302 млн грн;
  • Ліки — 227 млн грн;
  • Освітні послуги, шкільне приладдя, спорттовари — 88 млн грн.

Залишити коментар

Коментарі | 0

Пошук