Meta не планує залишити Європу без Facebook та Instagram

Читати на RU

Meta спростувала інформацію про наміри припинити роботу Facebook та Instagram, яка поширюється в ЗМІ. У своєму офіційному повідомленні компанія зазначила, що попри обмеження європейських регуляторів щодо зберігання даних користувачів на серверах за межами ЄС, такий сценарій не входить до бізнес-планів Meta.

Про які обмеження мова

Йдеться про програму Privacy Shield, яка регулює обмін даними користувачів в комерційних цілях між ЄС та США. Вона була розроблена, аби спростили отримання інформації про європейців для американських компаній, які пройшли відповідну сертифікацію.

У липні 2020 року суд ЄС скасував Privacy Shield, наголошуючи на тому, що програма не захищає належним чином конфіденційність європейських громадян. Згідно з рішенням суду, їхні дані повинні залишатися в межах ЄС.

Звідки інформація про закриття Facebook та Instagram у Європі

На початку лютого Meta представила Комісії з цінних паперів та бірж свій щорічний звіт. У ньому є абзац, який, як стверджують в компанії, ЗМІ протрактувати некоректно:

Якщо нова трансатлантична система передачі даних не буде прийнята і ми не зможемо продовжувати покладатися на SCC або інші альтернативні засоби передачі даних з Європи до Сполучених Штатів, — ми, ймовірно, не зможемо запропонувати ряд наших найважливіших продуктів і сервісів, включаючи Facebook і Instagram, в Європі.

Реакція Meta

В офіційному повідомленні Meta спростувала інформацію про нібито «погрози» залишити Європу без Facebook та Instagram. В компанії зауважили, що згідно з законом зобов’язані прописувати у звіті усі можливі фінансові ризики перед інвесторами.

Минулого тижня, як і в попередніх чотирьох фінансових кварталах, ми зазначили, що тривала невизначеність щодо механізмів передачі даних між ЄС та США створює загрозу щодо нашої здатності обслуговувати європейських споживачів та керувати бізнесом у Європі, — йдеться у повідомленні Meta.

В компанії підкреслили, що не хочуть і не планують виводити свої сервіси з Європи. Також наголосили, що сподіваються, що європейські регулятори невдовзі запропонують глобальним бізнесам альтернативу програмі Privacy Shield.

Залишити коментар

Коментарі | 0

Пошук