Roosh Ventures та GR Capital інвестували у французький BNPL-сервіс Alma

Читати на RU

Українські фонди GR Capital та Roosh Ventures взяли участь у раунді серії С, в результаті якого французький фінтех Alma залучив €115 млн інвестицій. Серед інших інвесторів — Tencent, Cathay Innovation, Eurazeo, Bpifrance, Seaya Ventures та Picus Capital, пише TechCrunch.

  • Французький стартап Alma був заснований у 2018 році. Його продукт — buy now, pay later-платформа, яка пропонує рішення для здійснення платежів у розстрочку, а також відтермінованих платежів — можливість заплатити за товар через 15 днів чи місяць.
  • На сьогодні Alma доступна в Іспанії, Італії, Німеччині та Бельгії. В планах — вихід на ринки Нідерландів, Люксембургу, Португалії, Ірландії та Австрії. Стартап вже співпрацює з понад 6000 продавцями, щорічний обсяг угод компанії перевищує €1 млрд.
  • GR Capital був запущений у 2016 році, його штаб-квартира знаходиться у Києві. У фонду одні із найбільших чеків на ринку — він інвестує від $5 млн у закордонні компанії на стадії зростання, у яких річний виторг перевищує $10 млн, зазначає Forbes. У портфелі GR Capital — міжнародні сервіси доставки Glovo та Deliveroo, сервіс оренди електросамокатів Lime.
  • Венчурний фонд Roosh Ventures створили Сергій Токарєв та засновник Reface Ден Дмитренко у 2021 році. Він інвестує на різних стадіях у компанії із Європи та США — від $50 000 на seed-стадії до $5 млн на більш пізніх стадіях. Основні напрямки — fintech, healthtech, consumer tech, геймінг. У портфелі Roosh Ventures вже понад 20 компаній, серед яких Deel, Oura Ring, Facemoji, Playco.
Залишити коментар

Коментарі | 0

Пошук