СБУ обшукувала майнерів чотири дні. Вилучили обладнання на мільйони євро

Читати на RU

У кінці січня співробітники СБУ, а також представники офісу Генпрокурора провели обшук та вилучили обладнання в українській компанії «Майнінг Експрес», що займається майнінгом криптовалют та пов’язаними із цим операціями. Обшук тривав чотири дні, а вартість вилученого обладнання може складати мільйони євро. AIN.UA розповідає, що відомо про подію.

  • Зі слів адвокатів компанії, обшук почався 27 січня, а завершився 30 січня 2022 року.
  • Його проводили співробітники СБУ на основі ухвали слідчого судді Печерського райсуду Києва по кримінальному провадженню, пов’язаному із шахрайством.
  • За словами юристів компанії, правоохоронці проводили обшук із багатьма порушеннями, а доказів фактів шахрайства з боку власника компанії не надали.

«З порушень: в ухвалі суду не було терміну її дії (обов’язковий реквізит); обшук проводили кілька днів і при цьому по факту порушені положення про те, що на основі однієї ухвали можна потрапити до приміщення лише один раз, що прямо суперечить вимогам кримінально-процесуального законодавства», — розповів партнер «Саєнко Харенко» Сергій Смірнов у коментарі AIN.UA (це адвокатське об’єднання представляє інтереси компанії у даному випадку).

  • На фото обшуку нижче можна побачити обсяги вилученого обладнання. Судячи з них, правоохоронці забрали або ASIC-майнери, або блоки живлення та сервери для майнінгу. Оцінку шкоди у компанії поки проводять, але в цілому, за словами юристів, у цей проект інвестували біля 100 млн євро.
  • Юристи компанії планують оскаржити дії осіб, що ініціювали та провели обшук, а також вернути вилучене обладнання, щоб компанія могла відновити діяльність. А також надати докази, що підтверджують відсутність складу кримінального правопорушення, та ініціювати закриття кримінального провадження.

Залишити коментар

Коментарі | 0

Пошук