Wix евакуює співробітників з України

Читати на RU

Ізраїльська IT-компанія Wix евакуює майже 1000 своїх співробітників та їх сім’ї з України на фоні наростання військової загрози з боку Російської Федерації. Про це повідомляє Global.co.il.

  • За даними видання, українців тимчасово перевезли до Туреччини, де вони пробудуть щонайменше два найближчих тижні. В разі, якщо ситуація не покращиться, Wix продовжить їхнє перебування за кордоном.
  • Ряд співробітників на важливих інфраструктурних позиціях компанія перевезла до Польщі.
  • Wix покриває витрати на транспорт проживання та харчування для співробітників-українців, які переїхали.
  • В компанії також повідомили, що отримали багато пропозицій з боку ізраїльських колег, які готові розмістити українців у своїх домівках. Але такої необхідності в компанії наразі не бачать.
  • У Wix три центри розробки в Україні які знаходяться в Києві, Львові та Дніпрі. Останній в компанії вважають таким, що перебуває у зоні найбільшого ризику.
  • AIN.UA звернувся до київського офісу Wix по коментарі, але на момент публікації матеріалу не отримав відповіді.

UPD: Розробник Wix Денис Довгань повідомив у Twitter деякі деталі стосовно евакуації співробітників. Зараз цей допис видалено, але редакція зберегла частину тексту:

“В неділю, близько 23-ї, всі отримали лист про евакуацію до Туреччини всіх, хто того захоче, з сім’ями, без домашніх тварин. Wix покриває переліт, проживання, страховки, їжу, вирішує інші супутні проблеми. Перебування заплановане на 2 тижні та довше, якщо напруга не спаде. Прийняти рішення потрібно було до 10-ї ранку. Виліт у той же день, о 23-й, двома літаками. Очевидно, що попит перевив пропозицію, тому полетіли не всі охочі — перевагу надавали сім’ям з дітьми, – написав Денис.

Багато хто відмовився, бо має домашніх улюбленців. Хтось поїхав самостійно. Багато людей залишились у Києві. З моєї команди до Туреччини поїла лише одна людина зі своєю сім’єю”.

Залишити коментар

Коментарі | 0

Пошук