Intel купує виробника чіпів Tower Semiconductor за $5,4 млрд

Читати на RU

Американська компанія Intel не справляється з попитом на чіпи і робить все, щоб скоротити дефіцит. 

  • Одним з рішень стала купівля Tower Semiconductor за $5,4 млрд. Компанія заплатить по $53 за акцію, премія — 60%. Угоду планують закрити протягом наступних 12 місяців, вказує TechCrunch. 
  • Поглинання Tower Semiconductor дозволить наростити Intel виробництво чіпів, а також відкриває для компанії нові ринки: TS працює з клієнтами, доступу до яких у Intel через обмежену лінійку пропозиції чіпів не було. 
  • Це не перша спроба Intel купити великого виробника: влітку 2021 повідомлялось, що компанія націлилась на виробника чіпів GlobalFoundries за $30 млрд, але головний акціонер — фонд Mubadala Investment Company з ОАЕ — в угоді відмовив і оголосив про план вивести компанію на IPO.
  • Нагадаємо, Intel також планує побудувати в Штатах два нових заводи з виробництва чіпів аби впоратись з попитом. План компанії — інвестиції в $20 млрд у найближчі роки. 

Чому це цікаво: для Intel подібна угода — важливий крок, щоб залишатись на наймовірно великому та грошовитому ринку. Як пише CNBC, у 2021 році продали чіпів на $555,9 млрд. І цього року цифра стане більшою, оскільки дефіцит нікуди не дівається. Нарощування потужностей дозволить компанії продавати більше, а отже, показувати кращі фінансові результати. Окрім того, варто чекати на нові угоди. 

Залишити коментар

Коментарі | 0

Пошук