Поляков віддає 58% Firefly за $1 партнеру. Частку оцінювали в $500 млн

Читати на RU

Український підприємець Макс Поляков повідомив у своєму Facebook, що передає свою долю в компанії Firefly Aerospace за $1.

  • Полякову належало, за його словами, 58% компанії. Всі акції отримає співзасновник Том Марк’юзік.
  • Остання відома оцінка Firefly — більше $1 млрд, а отже доля Полякова оцінювалась більш як у $500 млн. За його словами, він передав свою частку Марк’юзіку за $1.
  • Причиною такого рішення, як пише Поляков, став тиск з боку контролюючих органів США з прямою вимогою віддати свою частку.

Я передаю за $1 свою частку у 58% компанії Firefly співзасновнику і моєму партнеру Тому (Марк’юзіку — AIN.UA). Шановні CFIUS, Air Force та ще 23 різних агентства США, що зрадили мене, які засуджували мене останні 15 місяців. Сподіваюсь, ви щасливі. Історія нас розсудить. Макс любить Україну і так — у мене український паспорт і я засновник Firefly! Бувай моя “пташко”. Я пишаюсь тим, що зробив”, — написав Поляков.

У грудні 2021 року з’явилась новина, що Комітет з іноземних інвестицій попросив Полякова продати свою частку у компанії Firefly Aerospace. Як писав Bloomberg, хоча Україна є союзником США, її триваючий конфлікт з Росією посилив занепокоєння щодо того, що може статися з цінними технологіями всередині країни. Тоді Поляков повідомив, що готовий піти на всі умови для збереження компанії.

Починаючи з 2017 року Поляков інвестував у Firefly Aerospace, що перебувала на межі банкрутства, близько $200 млн власних коштів (переказ матеріалу Arc Technica). За 5 років роботи компанія неодноразово отримувала контракти від уряду США (1 / 2 / 3 / 4) і проходила всі необхідні перевірки безпеки, повідомляли раніше в Noosphere Ventures.

Залишити коментар

Коментарі | 0

Пошук