Рейтинг бюджетних роботів-пилососів 2022: 5 найкращих моделей до 10 000 гривень

Зі збільшенням різноманітності роботів-пилососів на ринку, без тематичних рейтингів стає складно вибрати відповідну модель. Популярність роботів зросла, що підтверджується широким асортиментом на ринку та підвищеним інтересом людей до автономної техніки. Вже роботи для прибирання підлоги не здаються чимось «космічним», як це було ще 5 років тому, а вважаються цілком «приземленою» технікою для дому. А все через впровадження виробниками технологічних рішень, завдяки яким тепер роботів можна назвати справді розумними помічниками, які звільняють час господарів.

До рейтингу увійшли 5 технологічних роботів-пилососів із просунутою лазерною системою навігації та функцією вологого прибирання у сегменті до 10 000 гривень. Лазерна навігація вважається сьогодні найпросунутішою системою, яка дозволяє точно сканувати приміщення і при світлі дня, і у темряві. Функція вологого прибирання робить таких роботів універсальними помічниками прибирання підлоги, а якщо протирати підлогу не потрібно, то цю опцію можна просто не використовувати.

Критерії оцінки роботів

Для формування рейтингу були оцінені найважливіші та відмінні параметри технологічних роботів-пилососів за 3-бальною шкалою. Після аналізу та оцінки всіх моделей були підсумовані бали та визначений порядок місць у рейтингу. Отже, поїхали вивчати та обирати найкращий робот-пилосос серед технологічних та бюджетних.

Xiaomi MiJia Mi Robot Vacuum-Mop P

Перший робот у добірці бюджетних інтелектуалів – Xiaomi MiJia Mi Robot Vacuum-Mop P. За допомогою просунутого лідара робот точно сканує та виявляє перешкоди. Як і належить, оснащений датчиками проти падіння зі сходів, а високі колеса дозволяють долати поріг заввишки до 2 см.

Акумулятор 3200 мАг, тобто до 2 годин прибирання на одному заряді приміщення площею до 180 м.кв. Двигун розвиває потужність всмоктування 2100 Па, тому якісно забирає сміття з підлоги. Але відсутній датчик розпізнавання килимів, через що м’яке покриття робот прибирає не так ефективно, як тверде. Для змітання сміття є лише одна бічна щітка, тому підмітає лише по периметру.

Під час вологого прибирання вода подається на мікрофібру контрольовано, тому робот не залишає слідів. Але якщо в будинку є килим, доведеться в додатку виділити зону килима як заборонену, щоб пилосос не почав його мити. Датчика автоматичного виявлення килима тут немає.

Керується зі смартфона за допомогою мобільного додатка MiHome, тому робота можна запускати віддалено, планувати прибирання та задавати унікальні налаштування.

*на момент написання статті

ECOVACS DEEBOT OZMO N8

Робот-пилосос DEEBOT OZMO N8 від ECOVACS – нова модель 2021 року з удосконаленими технологіями прибирання та орієнтації. Тут просунута лазерна система Lidar d-ToF з покращеною картографією, чутливістю та скануванням простору на 360°.

Потужність в інтелектуала DEEBOT цілих 2300 Па, і, до того ж, робот оснащений не однією, а двома боковими щітками, що в комплексі в рази підвищує ефективність прибирання. Пилосос якісно тягне сміття не лише на підлозі, а й на килимі, бо автоматично підвищує потужність всмоктування, виявляючи м’яке покриття підлоги за допомогою датчика. І під час вологого прибирання робот автоматично об’їжджає килим, а контролер подачі води на тканину забезпечує рівномірне зволоження підлоги.

Робот N8 сумісний зі станцією автовивантаження сміття, яку можна докупити, щоб після кожного прибирання не возитися з пилом. Або можна придбати комплексний DEEBOT OZMO N8 PLUS зі станцією автовивантаження у комплекті.

Управління роботом зі смартфона можливе через фірмовий мобільний додаток ECOVACS HOME, який відрізняється гарною локалізацією та юзабіліті, в порівнянні з Mi Home. Можливість віддаленого запуску та контролю, локального прибирання та позначення віртуальних кордонів тут теж, звичайно, є.

*на момент написання статті

Viomi SE

Один з найбюджетніших роботів Viomi SE відрізняється люксовим дизайном. Стильний Viomi SE не може залишитися непоміченим завдяки мінімалістичному та елегантному дизайну, але й начинку можна відзначити зеленою галочкою.

Варто виділити місткий акумулятор 3200 мАг, а це означає до 120 хвилин прибирання на одному заряді приміщення площею до 200 кв.м. Окремо відзначаємо можливість запам’ятовувати більше ніж дві карти, тому підходить для багаторівневої квартири або двоповерхового будинку. Але якщо в будинку немає килимів, то такий робот завдасть більше клопоту, ніж допомоги – датчик виявлення килима відсутній.

Робот оснащений непоганою силою всмоктування сміття 2200 Па, але мінус в наявності лише однієї бокової щітки. Керується зі смартфона через програму Mi Home.

*на момент написання статті

Viomi V2 Pro

Робот-пилосос Viomi V2 Pro випущений у 2019 році, при цьому може похвалитися сучасними технологіями прибирання – передовою навігацією та опціональністю.

Тут варто відзначити непогану силу всмоктування 2150 Па, але лише одну бокову щітку для змітання сміття. Такий робот відмінно підійде для прибирання будинку площею до 150 кв.м, адже відрізняється містким акумулятором 3200 мАг. З мінусів – немає датчика розпізнавання килимових покриттів, тому такий пилосос швидше підходить для прибирання лінолеуму, паркету, плитки, ламінату. Робот супроводжується зручним мобільним додатком Mi Home.

*на момент написання статті

360 S7

Крайній та один з найбюджетніших у нашій добірці – робот-пилосос 360 S7. Його сильні сторони, крім функціональності та просунутої навігації, – можливість запам’ятовувати кілька карт, тому підходить для дворівневої квартири.

При цьому потужність всмоктування порівняно невисока – 2000 Па. Через наявність лише однієї бокової щітки, робот підмітає підлогу лише з одного боку. Також 360 S7 не уникає килим під час вологого прибирання, тому більше підійде для прибирання будинку без килимів.

Від попередніх моделей 360 S7 відрізняється фірмовим мобільним додатком 360Robot, де можна віддалено запускати прибирання та для кожної кімнати задавати унікальні налаштування прибирання, розклад, позначати віртуальні стіни та заборонені зони.

*на момент написання статті

Підсумки рейтингу

Перше місце у рейтингу просунутих роботів-пилососів до 10 000 грн посідає DEEBOT OZMO N8 від ECOVACS. Ціна робота не найвища серед бюджетних – 9000 грн, при цьому технології справді на високому рівні. Найточніша лазерна навігація dToF, датчик виявлення килима, сумісність зі станцією автовивантаження сміття та потужні характеристики. Цей рейтинг доводить, що можна купити просунутий робот-пилосос до 10 000 гривень та зірвати джекпот. 

*на момент написання статті

Залишити коментар

Коментарі | 0

Пошук