Видання AgroPortal з’ясувало, де український McDonald’s закуповує сировину та яку частину продукції постачають локальні виробники. Ось що законспектував AIN.Business:

Наразі 60% постачальників McDonald’s в Україні — локальні виробники. Це близько 50 підприємств. Зокрема:

  • м’ясні біфштекси постачає «ОСІ Фуд Солюшнс» (Козятин, Вінницька область); 
  • булочки — Bimbo QSR (Дніпро); 
  • молочні суміші для морозива та шейків — ТОВ «Білоцерківський молочний комбінат»; 
  • круасани та випічку — ТОВ «Шантіль» (Баришівка, Київська область), 
  • яйця — ТОВ «Овостар» (Київська область); 
  • кетчуп, мариновані огірки, майонез, соуси — «Чумак» (Херсонська область); 
  • овочі — ТОВ «Грін Фекторі» (Макарів, Київська область); 
  • соки прямого віджиму (крім апельсинового) — T.B. Fruit Galicia (Прикарпаття). 

Здебільшого все це великі українські підприємства — лідери у своїй галузі, які здатні гарантувати як високу якість продукції, так і її безперебійне постачання.

«Стати нашим постачальником непросто. Та це може зробити кожна українська компанія, яка готова працювати в межах законодавства та відповідати суворим вимогам до якості й безпечності продукції. Для цього потрібно пройти інспекційні аудити незалежної міжнародної аудиторської компанії», — зазначають у компанії.

Що імпортують?

Частину харчів український McDonald’s таки вимушений імпортувати. Причина — не у відсутності підприємств відповідної галузі, а в тому, що вони не здатні організувати регулярні поставки необхідного обсягу продукції.

«Ми вимушені постачати картоплю, сир та курку з Німеччини, Польщі та Франції. Також в Україні немає виробництва апельсинового соку, тому його купують у Нідерландах», — пояснюють у McDonald’s.