Видання AgroPortal з’ясувало, де український McDonald’s закуповує сировину та яку частину продукції постачають локальні виробники. Ось що законспектував AIN.Business:
Наразі 60% постачальників McDonald’s в Україні — локальні виробники. Це близько 50 підприємств. Зокрема:
- м’ясні біфштекси постачає «ОСІ Фуд Солюшнс» (Козятин, Вінницька область);
- булочки — Bimbo QSR (Дніпро);
- молочні суміші для морозива та шейків — ТОВ «Білоцерківський молочний комбінат»;
- круасани та випічку — ТОВ «Шантіль» (Баришівка, Київська область),
- яйця — ТОВ «Овостар» (Київська область);
- кетчуп, мариновані огірки, майонез, соуси — «Чумак» (Херсонська область);
- овочі — ТОВ «Грін Фекторі» (Макарів, Київська область);
- соки прямого віджиму (крім апельсинового) — T.B. Fruit Galicia (Прикарпаття).
Здебільшого все це великі українські підприємства — лідери у своїй галузі, які здатні гарантувати як високу якість продукції, так і її безперебійне постачання.
«Стати нашим постачальником непросто. Та це може зробити кожна українська компанія, яка готова працювати в межах законодавства та відповідати суворим вимогам до якості й безпечності продукції. Для цього потрібно пройти інспекційні аудити незалежної міжнародної аудиторської компанії», — зазначають у компанії.
Що імпортують?
Частину харчів український McDonald’s таки вимушений імпортувати. Причина — не у відсутності підприємств відповідної галузі, а в тому, що вони не здатні організувати регулярні поставки необхідного обсягу продукції.
«Ми вимушені постачати картоплю, сир та курку з Німеччини, Польщі та Франції. Також в Україні немає виробництва апельсинового соку, тому його купують у Нідерландах», — пояснюють у McDonald’s.