Innohub пів року не розраховується зі звільненими співробітниками

Читати на RU

16 вересня 2021 року СЕО IT-компанії Innohub Ігор Архипенко надіслав усім співробітникам листа про те, що компанія більше не працюватиме і припинив співпрацю з усіма спеціалістами (всього було 63 співробітники).

Як тепер повідомляє DOU, за п’ять місяців, що пройшли з моменту закриття компанії, Innohub так і не розрахувалась зі своїми колишніми співробітниками.

  • Innohub — це компанія з Абу-Дабі (ОАЕ) з офісом розробки в Києві. Як вказано на її сайті, що досі діє, з 2015 року вони розробляють цифрові продукти та надають сервісні послуги на базі Blockchain та АІ. 
  • Засновники — Ігор Архипенко, Сергій Ніколаєв і громадянин Об’єднаних Арабських Еміратів Адам Ібрагім Ахмед. Бенефіціаром компанії вказаний Ігор Архипенко, проте за його словами фактичним власником є арабська компанія Innohub Information Technology.
  • 16 вересня 2021 року Архипенко надіслав усім співробітникам листа про те, що компанія більше не працюватиме і припинив співпрацю з усіма 63 спеціалістами. При цьому він обіцяв, що скоро дасть знати про оплату за останні півтора місяця.
  • За п’ять місяців з моменту закриття гроші співробітникам так і не були виплачені. Суми заборгованостей сягають $3000 – $5000. Як зазначає DOU з посиланням на слова ексспівробітника, без виплат залишились приблизно 70 людей. 
  • Зараз Ігор Архипенко, згідно з даними аналітичної системи YouControl, фігурує в шести українських компаніях. Також він є керівником громадської спілки «Київський ІТ Кластер».

Чому це важливо? Іноземна компанія півроку не платить українській команді і жодним чином не пояснює, чому це стало можливим: про труднощі у роботі не повідомляється. Це не півот стартапу чи оптимізація штату: людей просто звільнили і не заплатили за роботу.

Залишити коментар

Коментарі | 0

Пошук