Релокейт у Львів і зарплата в криптовалюті — американські ЗМІ про дії місцевих IT-компаній

Читати на RU

Американські ЗМІ активно пишуть про те, як українські IT-компанії та іноземні з офісами тут реагують на загрозу масового вторгнення РФ на територію України. Редактор AIN.UA вибрав головне.

  • Американське видання Market Watch повідомляє, що компанія Canvas, яка розробляє додатки, запропонувала 30 співробітникам покинути країну на місяць, або переїхати на захід країни. Це та частина штату, яка працює у Харкові. Деякі працівники вирішили залишитися на місці, а дехто — обрав переїзд в Польщу.
  • Виконавчий директор консультаційної платформи JustAnswer Енді Курціг запропонував співробітникам можливість переїхати ближче до західного кордону. А ще хотів платити зарплату криптовалютою. Це пов’язано з проблемами в роботі онлайн-банкінгу, який страждає від російських кібератак. 
  • Як пише Bloomberg, операційний директор київського маркетплейсу Lemon.io Василь Дзеса зараз працює у Львові. Він повідомив, що підготував тут житло для 40 співробітників на випадок погіршення ситуації з безпекою.
  • Австралія, Канада, Німеччина тимчасово перемістили свої дипломатів у Львів. Bloomberg цитує місцевого власника агенції нерухомості Віталія Ковтуна, який розповідає про відчутне збільшення попиту на житло. 
  • BuzzFeed пише про харківську ІТ-компанію, яка зняла 100 місць у готелі «Львів». Однак видання не розголошує назву компанії, щоб не зашкодити її репутації. За інформацією видання, ще дві компанії з Києва підтвердили, що готують угоду про оренду житла та офісів на Західній Україні. Окрім Львова розглядають сусідні міста Івано-Франківськ, Тернопіль та Ужгород. Що це за компанії, також невідомо.

«Частина послів переїхали у Львів, а деякі авіаперевізники припинили польоти і це переконало українців перебратися на захід країни. До того всі більш скептично ставились до заяв про вторгнення у міжнародних ЗМІ», — каже підприємець. За оцінками Ковтуна, третина його клієнтів зараз переїжджають у Львів з метою безпеки.

Раніше стало відомо, що ізраїльська IT-компанія Wix евакуює майже 1000 своїх співробітників та їх сім’ї з України. Людей тимчасово перевезли до Туреччини, де вони пробудуть щонайменше два тижні. В разі, якщо ситуація не покращиться, Wix продовжить їхнє перебування за кордоном. Ряд співробітників на важливих інфраструктурних позиціях компанія перевезла до Польщі. Wix покриває витрати на транспорт проживання та харчування для співробітників-українців, які переїхали.

Залишити коментар

Коментарі | 0

Пошук