Криптоентузіасти збиратимуть $4 млрд для купівлі спортклубу Denver Broncos

Читати на RU

Видання CNBC описує ініціативу американських криптоентузіастів, що прагнуть зібрати $4 млрд через інструменти DAO та викупити клуб з американського футболу Denver Broncos. 

  • Американський клуб Denver Broncos виставили на продаж за рекордну ціну: хочуть $4 млрд. Поки шукають покупця, про своє бажання стати власниками заявила група криптоентузіастів. 
  • “Це звучить дико та, водночас, дуже круто”, — заявив Шон О’Брайен, що виступає лідером групи. Його ціль — організувати збір коштів через DAO: це децентралізована автономно організація, що дозволяє залучити велике число інвесторів і зібрати потрібну суму коштів. Також DAO дозволить зробити так, щоб співвласниками клубу були всі інвестори, а не група з кількох людей. 
  • Весь процес планують запустити на початку березня. 
  • У команді, як розповідає О’Брайен, юристи, бухгалтери, спортсмени і тд.

Криптоентузіасти впевнені, що зібрати $4 млрд — важко, але цілком реально, зважаючи як на обізнаність людей у сфері криптовалют так і у легкості доступу до цього інструменту. Тим не менше, cлова відрізняються від кейсів, які відбувались раніше. У 2021 році було запущено ConstitutionDAO — планувалось зібрати $47 млн для купівлі першої копії конституції США. Потрібну суму зібрати не вдалось, а потім ще й почались проблеми з поверненням коштів. Тепер сума у 100 разів більша, а тому впевненості — ще менше. 

Чому це цікаво? Подібні кейси — підтвердження думки про те, що саме web3 і всі супутні інструментии допоможуть у майбутньому змінити так звані правила гри.

Залишити коментар

Коментарі | 0

Пошук