Українські підприємці перераховують мільйони військовим. Як підтримати армію

Читати на RU

Українські підприємці роблять благодійні внески на підтримку Збройних сил України. А фонд «Повернись живим» увійшов у першу десятку на Patreon за обсягом коштів. 

  • 14 лютого на порталі DOU з’явився пост адміністрації сайту, в якому закликали IT-фахівців робити благодійні внески у «Повернись живим». Раніше фонд щомісяця отримував донейтів на $25 000. Сьогодні ця цифра вже перевищила $100 000. В коментарях під постом люди, які зробили внесок, залишають плюси.
  • Як пише сайт «На часі», «Повернись живим» потрапив у десятку проектів за кількістю фінансової допомоги на Patreon. Офіційних даних про це поки немає, але згідно з останнім рейтингом платформи, лише п’ять проектів збирають більше за один місяць. 

До ініціативи долучилися українські підприємці та лідери думок. Засновник DOU та Djinni Максим Іщенко перевів на рахунок фонду 5 мільйонів гривень. Ще 5 мільйонів перерахувала компанія Work.ua.

Автори шоу «Шит ай ноу» на стрімі зібрали та перевели фонду ще 102 000 грн, про переказ також повідомили в N-IX. Ще 1 млн грн перерахував стартап Awesomic.

Українська IT-компанія Intellias також зібрала та передала у «Повернись живим» майже 600 000 гривень. Гроші підуть на придбання квадрокоптерів на фронт. Кожен їх виліт дає інформацію розвідці та командирам, а вартість одного квадрокоптера – 50 000 грн.

Ще п’ять мільйонів гривень зібрали в компанії Genesis. Про це написав гендиректор компанії Володимир Многолєтній. Він також додав, що Genesis та всіх їх проекти залишатимуться в Україні «до останнього».

Компанія Uklon, яка щомісячно перераховувала у фонд близько 100 000 грн, збільшила суму платежу до 300 000 грн. З 2014 року сервіс вкладає у «Повернись живим» понад мільйон гривень в рік.

Засновниця рекрутингової агенції VP Team Вікторія Придатко також повідомила, що її компанія перерахувала фонду 100 000 грн.

Благодійний фонд «ПриватБанку» перерахував понад 4 млн грн на проекти підвищення обороноздатності України партнерського фонду «Повернись живим». В компанії кажуть, що гроші підуть на нагайні потреби Збройних сил України.

Пізніше до ініціативи долучилися ще GlobalLogic, які перерахували благодійникам мільйон гривень, BotsCrew – перерахували мільйон гривень, Mate academy перерахували 500 000 грн і Uptech перерахували теж мільйон гривень. 

«Повернись живим» — це один з найбільших благодійних фондів, який допомагає українським військовим. Заснував організацію спеціаліст з інформаційних технологій Віталій Дейнега. З 2014 організація зібрала майже 210 мільйонів гривень. Зробити внесок можна онлайн та з карти будь-якого банку за реквізитами на сайті фонду. Організація підтримує навіть внески у біткоїнах. Ось посилання на сторінку для переказу коштів. 

Існує ще кілька організацій, які можна підтримати:

  • «Армія SOS», які розробляють безпілотники;
  • «Кожен може», організація яка підтримує вимушених переселенців;
  • Допомогти на сайті «Міністерству оборони».
Залишити коментар

Коментарі | 0

Пошук