Patreon назвав причину, чому видалив сторінку «Повернись живим»

Читати на RU

Команда Patreon випустила офіційну заяву, чому зі сторінки сервісу зникла сторінка, на якій збирали кошти для фонду «Повернись живим». Детально ситуацію і перші припущення ми прописували вчора.

Сьогодні Patreon надав офіційну відповідь, чому так сталось. Як пояснили у компанії, зібрані «через платформу кошти не можна витрачати на щось, що пов’язане зі зброєю чи військовою діяльністю». В Patreon навели також кілька прикладів, як кошти витрачались на підготовку снайперів.

Редакція AIN.UA вважає, що відповідь Patreom виглядає максимально лицемірною. Поки фонд мав порівняно невеликі збори, що не перевищували кількох тисяч доларів, Patreon не зважав на «Повернись живим» та їх діяльність. Але після того, як менш ніж за тиждень щомісячні внески виросли з $20 000 до $400 000, команда отримала невідомо від кого скарги і різко змінила риторику і видалила сторінку фонду. При цьому, команда Patreon знала про фонд та його діяльність: кілька днів тому в соцмережах українці почали активно дописувати у компанію, щоб та зняла або знизила комісію на вивід грошей для фонду.

Вже після того, як Patreon отримав тисячі згадок лише через Twitter, команда пообіцяла провести розслідування.

Редакція AIN.UA засуджує дії Patreon. Організація «Повернись живим», наприклад, зовсім нещодавно закупила для ТрО Києва близько 100 бронежилетів з чохлами й карематами на $12 500, а також передала на оборону Києва десяток тепловізорів і 25 коптерів. Росія напала на Україну і фонд допомагає боронити свою країну, а не нападати чи виступати ініціатором конфлікту.

Прямо зараз допомогти фонду можна прямим переказом з цим посиланням.

Залишити коментар

Коментарі | 0

Пошук