Meta вживає заходів на фоні війни в Україні. Що зміниться в Facebook, Instagram, WhatsApp

Американська компанія Meta оголосила низку додаткових заходів на фоні загарбницької війни Російської Федерації проти України.

«Ми вживаємо проактивних заходів, щоб боротися з розповсюдженням дезінформації, посилюючи наші сторонні потужності по перевірці на російській та українській мовах. Ми також впроваджуємо більше прозорості, – заявили в компанії.

Ми залишаємось пильними щодо нових тенденцій і готові вжити додаткових заходів, щоб задовольнити вимоги цього постійного конфлікту».

Заходи, про які йдеться у повідомленні Meta, стосуються усіх додатків компанії, таких як Facebook, Messenger, Instagram. Так, в Instagram всі акаунти російських пропагандистських ЗМІ відтепер мають відміткою «ЗМІ, яким керує Росія». Контрольованим державою ЗМІ заборонили рекламу російських державних ЗМІ та демонетизували їхні облікові записи.

AN.UA коротко перераховує основні зміни.

Налаштування для користувачів

  • Закриття акаунту. Інструмент дозволяє в один клік закрити свій акаунт. Після цього люди, які не є в друзях у користувача, не зможуть завантажувати, збільшувати або ділитися фотографіями з профілю користувача, а також переглядати пости та інші фотографії незалежно від дати публікації.
  • Списки друзів. Тимчасово усунена можливість переглядати та здійснювати пошук по списку друзів користувачів з України, щоб захистити людей від переслідування.
  • Налаштування приватності та нагадування в Instagram. Користувачі та публічні сторінки отримають нагадування з пропозицією захистити акаунти налаштуваннями приватності. Тоді їх зможуть переглядати тільки підписники, а нові користувачі зможуть побачити дописи тільки якщо власники акаунту підтвердять їх запит на стеження.
  • Приватність та захищеність у Messenger. Компанія посилила заходи безпеки в месенджері для користувачів з України, зокрема швидко розгорнула сповіщення про знімки екрана та зникаючі повідомлення в наскрізно зашифрованих чатах.
  • Захищені повідомлення у WhatsApp. Усі переписки захищені наскрізним шифруванням за замовчуванням. Також додали функцію view once, з допомогою якої можна надсилати фото та відео, які зникають після перегляду, а ще режим disappearing mode, який автоматично видаляє всі нові чати через 24 години, щоб захистити інформацію в разі, якщо ви загубили телефон.

Нові правила Meta

Компанія вжила додаткових заходів, щоб забезпечити дотримання стандартів спільноти та правил спільноти не лише в Україні та Росії, а й в інших країнах світу, де можна поширювати вміст.

Зокрема:

  • Компанія посилює свої політики проти хейтспічу, насилля та підбурювання, координації з метою заподіяння шкоди, використовуючи технологію по швидкому виявленню контенту з їх ознаками. Також користувачі можуть повідомляти адміністрації про виявлені ними випадки, які пропустив алгоритм.
  • Започаткували спеціальний операційний центр, в якому працюють експерти компанії, включаючи росіян та україномовних спікерів, які цілодобово моніторять платформу, щоб адміністрація могла реагувати та видаляти протиправний контент в реальному часі.
  • Команди модераторів українців та росіян допомагають виявляти контент, який порушує політики Meta. Алгоритми допомагають у цій роботі. Узгоджені дії дозволяють видаляти такий контент, перш ніж він стане віральним.
  • Компанія тісно співпрацює із закордонними експертами та партнерами, щоб посилювати модерацію з урахуванням специфіки мови, сленгу і т.п.
  • Окрема команда займається потенційними кіберзагрозами, випадками шахрайства та подібною протиправною діяльністю.

Проти дезинформації

  • Над перевіркою контенту працює команда фактчекерів. Якщо вони викривають фейки, компанія знижує їх у стрічці, щоб менше людей могли побачити такі публікації.
  • Контент, який фактчекери визнали неправдивим, буде позначатися відповідними позначками.
  • Також позначатимуть контент від медіа та груп, які контролює російська влада.
  • Посилили команди фактчекінгу українською і російською мовами. Українським модераторам обіцяють додаткову фінансову мотивацію.
  • Користувачам, які спробують поширити зображення, пов’язані з війною, яким більше року, будуть показувати попередження – щоб користувачі могли відрізнити дезінформацію від реальності.
  • У Messenger, Instagram та WhatsApp вводять обмеження на кількість повідомлень з переадресацією, а будь-який контент, не створений користувачем, який його поширює, буде позначатись, як інформація “зі стороннього джерела”.
  • Сторінки, групи та домени facebook, помічені за неодноразовим поширенням дезінформації, будуть додатково оштрафовані. Наприклад, їх буде вилучено з рекомендацій, а увесь контент, який вони поширюють, буде знижуватись у видачі в стрічці новин.
  • Для користувачів такі публікації будуть позначатися додатковими спливаючими нотифікаціями з попередженням, що контент може бути неправдивий.

Щодо пропагандистських медіа

  • Акаунтам російських пропагандистських медіа відключають монетизацію, реклама на ресурсах Meta для них буде заборонена. Накази російської влади перестати відмічати російські фейки та зупинити фактчекінг для чотирьох контрольованих владою медіа, в компанії проігнорували.
  • Розміщена раніше реклама та публікації на Facebook та Instagram від контрольованих російською владою медіа буде відмічатися належним чином. Також запроваджується функція «Про цей акаунт» в Instagram та на Facebook.
Залишити коментар

Коментарі | 0

Пошук