CEO EPAM написав позицію по Україні. Співробітники обурені

Читати на RU

Аркадій Добкін, CEO та засновник компанії EPAM, через чотири дні після початку повномасштабного нападу Росії на Україну, за підтримки Білорусі, написав свою позицію в LinkedIn. 

Співробітники українського офісу EPAM його позицію не оцінили. Сотні коментарів про те, що Добкін у своєму звернені жодного разу не вказав, що в Україні — не просто криза. Це агресія і війна зі сторони Росії, яку підтримує самопроголошений президент Білорусі Лукашенко. Співробітники просять прямо вказувати, що і як відбувається, а не уникати правди у своїх публічних повідомленнях. Окрім того, співробітники дивуються, чому компанія, у якої в Україні 14 000 співробітників з офісами в тому числі в Харкові, Херсоні та Сумах, так довго мовчала та публічно не висловлювала свою позицію.

Проактивні співробітники EPAM Україна почали діяти більш жорстко і писати самостійно до топ-менеджменту компанії з вимогою діяти більш активно. Редакція AIN.UA поговорила з десятком людей з EPAM, які заявили, що не очікували від компанії відсутності будь-яких проактивних дій. Одного з співробітників, що активно розсилав листи своїм колегам листи з проханням надіслати гроші фонду «Повернись живим», заблокували, а відправлення листів — скасували. Його також попросили не відправляти такі листи колегам з інших країн, зокрема, в РФ та РБ. 

28 лютого стало відомо, що український офіс EPAM передасть 10 млн гривень в «Червоний хрест» на гуманітарну допомогу, також компанія розповіла, як саме діяла і допомагала після початку війни. На відміну від Добкіна, віце-президент EPAM і раніше керівник EPAM Україна Юрій Антонюк прямо заявив, що засуджує військову агресію російської федерації, але не згадав Білорусь. Під його публікаціям — також обурення співробітників через слабку позицію компанії.

Пізніше того ж дня Добкін відправив ще один лист співробітникам (є у розпорядженні AIN.UA), емоційно пояснивши свою позицію. Згадок про те, що Росія та Білорусь почали війну проти України, там немає.

EPAM має офіси в кожній з трьох згаданих у цьому листі країн. Акціі компаніі за останні дні просіли на 30%.

Редакція AIN.UA наполягає, що в Україні не “криза” і має війну з конкретним ворогом. На Україну напала Росія, її підтримує Білорусь — ніяких інших формулювань бути не може. Виділяти кошти, допомагати, волонтерити — персональна справа кожного. У той же час ми наполягаємо, що підміна понять сьогодні неможлива.

Залишити коментар

Коментарі | 0

Пошук