Google виділила $15 млн на допомогу Україні

Читати на RU

Google виділить $15 млн для підтримки України. Ця сума складається з трьох рівних частин: $5 млн від співробітників компанії, $5 млн у вигляді прямих грантів та ще $5 млн на рекламні кредити — аби допомогти перевіреним гуманітарним і міжурядовим організаціям розповсюджувати серед українців інформацію про джерела допомоги та переселення. Про це йдеться в офіційному блозі Google.

Крім цього, Google розповіла про ряд інших заходів та нових функцій для підтримки українців у війні з РФ:

  • Компанія включила SOS-сповіщення в «Пошуку» по всій Україні.

Люди, які шукають інформацію про притулок та евакуацію, можуть побачити серед результатів пошуку блок, в якому відображається номер телефону гарячої лінії Агентства ООН у справах біженців для переселенців та його сайт.

  • Повідомила про посилення захисту акаунтів Google для українців. 

За даними Google, значущих змін у рівнях шкідливої активності в регіоні не відбулося. Однак, цілями загроз почали частіше ставати акаунти представників українського уряду і військові. В компанії повідомляють, що успішно блокують будь-яку підозрілу активність та вже підвищили рівень захисту облікових записів українців.

  • Бореться з пропагандою та дезінформацією в онлайні.

З 1 березня Google заблокувала канали YouTube, пов’язані з каналами RT і Sputnik по всій Європі. Попередньо компанія припинила на невизначений термін монетизацію низки російських державних ЗМІ на своїх платформах та обмежила для них рекомендації в усьому світі.

Крім цього, YouTube видалив сотні каналів та тисячі відео, що поширювали дезінформацію про війну в Україні, а також удосконалив алгоритми з поширення надійної та достовірної інформації:

Наші системи створені для визначення пріоритету найбільш авторитетної інформації в моменти кризи та новин, що швидко змінюються. Коли люди по всьому світу шукають у Пошуку чи YouTube теми, пов’язані з війною в Україні, наші системи показують інформацію, відео та інший ключовий контекст із авторитетних джерел новин, — зазначили в Google.

27 лютого Google також повідомила про відключення в Україні деяких інструментів Google Maps — ріалтайм-інформування щодо завантаження на українських дорогах, а також у кафе, ресторанах та інших закладах.

Залишити коментар

Коментарі | 0

Пошук