Nokia припинила поставки обладнання в Росію

Читати на RU

Фінська компанія Nokia зупинила поставки обладнання в РФ. Причиною рішення є санкції, введені проти країни в зв‘язку з агресією та воєнними діями в Україні. Про це повідомляє видання Reuters.

Поки що мова йде не про смартфони. Рішення стосується мережевого обладнання, базових станцій та інших компонентів для систем зв’язку, які Nokia поставляє в тому числі для «МТС», «Теле2», «ВымпелКома» і «Мегафона».

«Це складна ситуація, яка швидко розвивається і ми продовжуємо її оцінювати», – прокоментували Reuters представники компанії.

Крім цього, Nokia припинить в Росії розвиток мереж 5G. Раніше компанія локалізувала виробництво телеком-обладнання спільно з Nokia разом Yadro – російським виробником обчислювальної техніки.

Раніше про припинення продажів електроніки в Росії оголосили компанії Apple, AMD, і Dell. Перестали працювати деякі онлайн-сервіси та прийматись платежі з карток російських банків, що потратили під санкції. З ринку РФ пішли Disney та Universal. Співпрацювати з країною відмовився Ford, призупинив діяльність німецький автоконцерн BMW.

Залишити коментар

Коментарі | 0

Пошук