Google заблокувала можливість вносити зміни на своїх картах в Україні, Білорусі та РФ

Читати на RU

Компанія Google заблокувала можливість редагувати мапи сервісу в Україні, Росії та Білорусі. Зараз команда сервісу видаляє всю неправдиву інформацію на картах. 

«З великою обережністю ми видаляємо внески користувачів, як-от фотографії, відео, огляди та ділову інформацію, а також усі надіслані користувачами місця з карт Google в Україні, Росії та Білорусі після початку вторгнення, і тимчасово блокуємо внесення нових змін», — повідомили в Google.

Раніше ЗМІ писали, що окупанти почали робити мітки для своїх атак, використовуючи для цього Google-карти. Вони позначали «фермерськими господарствами» об’єкти, де неподалік розташовані волонтерські пункти або КПП.

Пізніше інформацію спростували. Виявилось, що позначки на картах України «фермерське господарство» є результатом збою, який стався ще в 2019 році. Вони абсолютно не пов’язані з війною, що нині триває в Україні.

Тепер Держспецзв’язку повідомляють про новий фейк:

Українці також залишили фотографії мертвих окупантів у відгуках до популярних російських ресторанів на Google-картах. 

Раніше Google вже заблокувала деякі функції сервісу Maps. Наприклад, накладання у реальному часі дорожнього руху на картах Google. А також функцію Live Business, яка показує, наскільки популярне місце може бути у певний момент часу.

Залишити коментар

Коментарі | 0

Пошук