Як отримати 6500 грн допомоги та де витрачати

Читати на RU

3 березня Президент України Володимир Зеленський у своєму звернення повідомив, що уряд підготував програму допомоги українцям, які втратили можливість працювати через війну. Вона передбачає одноразову виплату у розмірі 6500 грн на картку «єПідтримка» — незалежно від вакцинації. Подати заявку на отримання допомоги можна вже сьогодні. Розповідаємо, кому доступна послуга, як нею скористатися та де можна витрачати ці кошти.

Хто може отримати 6500 гривень «єПідтримки»

  1. ФОП 1-4 групи, які подали звітність за IV квартал 2021 року або загалом за 2021 рік.
  2. Усі наймані працівники, за яких роботодавці сплачують ЄСВ, окрім працівників бюджетних установ, фондів загальнообов’язкозкового державного страхування та державної служби.

Зараз ця послуга доступна мешканцям регіонів, де ведуться найактивніші бойові дії: Чернігівської, Сумської, Харківської, Херсонської, Миколаївської, Запорізької, Донецької, Луганської, Житомирської, Одеської, Волинської, Київської областей та Києва. 

Як отримати 6500 грн допомоги

Подати заявку на отримання 6500 грн можна онлайн через додаток «Дія». Для цього:

  1. Перевірте, чи ваш додаток «Дія» оновлено до останньої версії. Щоб його оновити, оберіть «Меню» та «Оновити застосунок». Після — натисніть «Оновити» AppStore чи GooglePlay.
  2. Знову зайдіть у «Дію», натисніть «Послуги» та оберіть «єПідтримка».  
  3. Оберіть картку «єПідтримка».

Оформити картку «єПідтримка» можна у банках, які підключені до програми. Це — monobank, «ПриватБанк», «Альфа-Банк», «А-Банк», «Ощадбанк», «Укргазбанк», Raiffeisen Bank, «Банк Восток», IdeaBank, izibank та «ПУМБ». Детальніше про те, як це зробити, можна дізнатися з покрокової інструкції від Мінцифри.

  1. Натисніть «Отримати допомогу» та очікуйте зарахування коштів.
Відео: «Дія»

Де можна витрачати кошти

За словами Михайла Федорова, виплату можна витратити на будь-що. Усі обмеження на певний вид бізнесу з програми зняті.

Нагадуємо, що з 25 лютого українці можуть перерахувати кошти, отримані в рамках програми «єПідтримка», на підтримку Збройних Сил України до благодійного фонду «Повернись живим». 

Залишити коментар

Коментарі | 0

Пошук