IT-волонтери на сторожі миру і безпеки. Як харківська IT-команда NIX допомагає ЗСУ і постраждалим від війни в Україні

Харківська IT-команда NIX однією з перших зазнала жахів війни від російських загарбників вранці 24 лютого. І так само однією з перших зайняла впевнені позиції на оборонному фронті країни.

Вже понад 10 років NIX займаються доброчинністю. Для цього було створено окремий фонд. Харківські IT-волонтери надають фінансову, продуктову, медичну та координаційну допомогу тим, хто її потребує. Сьогодні команда значно розширила сфери своїх можливостей. Під час війни в Україні NIX продовжують допомагати державі у різний спосіб.

Залучають партнерів NIX до спонсорства ЗСУ

Найбільша сума пожертвування лише від однієї людини — майже $6 мільйонів. А таких охочих допомогти ще чимало. Також команда створює для закордонних партнерів профільні лендинги для збору коштів на потреби Збройних Сил України.

Надають фінансову підтримку Національній гвардії України, ТРО, ЗСУ та іншим силовим структурам

Наразі здійснюється адресна допомога. Детальну інформацію про розміри та вид допомоги у рамках безпеки команда не розголошує, однак обов’язково розповість після перемоги України над окупантами.

Дбають про безпеку на інформаційному фронті

Задля інформаційної безпеки кожного українця IT-спеціалісти NIX створили вахтера-бота для Telegram-чатів, який автоматично видаляє сторонніх та підозрілих осіб із закритих чатів (командних, профільних або спеціально організованих). Наразі команда готує детальну інформацію щодо його створення, тестування, запуску, а також готова надавати будь-які експерті поради та поміч у створенні аналогічних інструментів інформаційного захисту

Підтримують одне одного в NIX

Усі IT-спеціалісти своєчасно отримують зарплатню, за кожним із них зберігаються місця в команді й подальше фінансове забезпечення. Команда активно долучилася до волонтерства у Харкові та по Україні. Від розробників і тестувальників до рекрутерів та менеджерів — уся команда швидко самоорганізувалася, щоб допомогати одне одному у цей скрутний час. За 12 днів війни Нікси встигли напрацювати велику базу контактів по всій країні та за її межами. 

Волонтери NIX допомагають не лише членам своєї команди та їхнім сім’ям, але й усім, хто звертається до них про допомогу. Вони координують переміщення людей, допомагають безпечно виїхати з місць бойових дій, шукають житло, доставляють в укриття ліки та продукти харчування, теплу одежу та інші речі першої необхідності.

За весь час існування благодійного фонду NIX допомогли і продовжують відгукуватися на запити дитячих будинків, багатодітних родин, Харківського перинатального центру, дитячої і дорослої кардіології. Крім того, надають адресну допомогу тяжкохворим. Значну допомогу лікарням команда надавала під час спалаху пандемії COVID-19. Заклади отримали апарати штучного дихання та засоби індивідуального захисту для лікарів, а також окремо — для харків’ян. Паралельно з цим NIX постійно допомагають волонтерам, забезпечуючи адресну гуманітарну, матеріально-технічну та фінансову підтримку усіх нужденних.

Від початку війни на Донбасі NIX підтримують і бійців ООС. З 2014 року наші воїни отримують від команди фінансову, продуктову, медичну та координаційну допомогу. Також Нікси опікуються родинами біженців з Донбасу та ветеранами ООС, пропонуючи їм різні варіанти адаптації на мирній території України. Ніксові волонтери допомагають з пошуком та придбанням житла, речей першої необхідності, з ремонтом та облаштуванням домівок тощо.

Багато років NIX самовідданно допомагає там, де країна цього потребує більш за все. Сьогодні команда вголос закликає кожного: якщо у вас є можливість, допомагайте боротися у війні з загарбниками. На власному прикладі Нікси доводять, що це можливо за будь-яких умов.

Довідка

NIX — одна з найчисленніших IT-команд на сході України, яка вже 28 років спеціалізується на розробці складних мультиплатформенних продуктів для компаній зі США, країн Європи та Південно-Східної Азії. Експерти NIX формують найбільше IT-ком’юніті Харкова, надають активну підтримку профільним вишам та пропонують безкоштовне навчання за 19 програмами підготовки.

Залишити коментар

Коментарі | 0

Пошук