В «Дія» з’явився «єДокумент»

Читати на RU

1 березня 2022 року в додатку «Дія» з‘явився тимчасовий документ на період воєнного стану – «єДокумент». Про це повідомляється в офіційному Telegram-каналі віце-прем’єр-міністра, Міністра цифрової трансформації України Михайла Федорова. 

«єДокумент» об’єднав паспортні дані та картку платника податків в одному цифровому документі. Як зазначили в Міністерстві цифрової трансформації, його можна показувати представникам поліції та бійцям територіальної оборони на блокпостах, щоб підтвердити особу. 

Зображення: “Дія”

«Багато українців мусили евакуюватися у більш безпечні регіони України, проте не всі взяли з собою необхідні документи. З міркувань безпеки держреєстри було відключено, відповідно цифровий паспорт чи водійське посвідчення в Дії не завжди під рукою. Тому ми запускаємо «єДокумент» у «Дії», – йдеться в повідомленні Мінцифри. 

«єДокумент» генерувати не потрібно. Для того, щоб він з‘явився, достатньо оновити застосунок «Дія» до останньої версії. Як показав досвід членів редакції AIN.UA, цифровий документ може підтягнутися не одразу, а впродовж декількох годин після оновлення. 

Нагадаємо, раніше уряд підготував програму допомоги українцям, які втратили можливість працювати через війну. Вона передбачає одноразову виплату у розмірі 6500 грн на картку «єПідтримка» — незалежно від вакцинації. Як отримати кошти, в матеріалі:

Залишити коментар

Коментарі | 0

Пошук