Alchemy звільнила український QA-відділ без попередження, одним днем

Читати на RU

IT-компанія Alchemy звільнила свій український QA-відділ за один день, просто відключивши людям доступ до корпоративних сервісів. Про це в LinkedIn написав колишній Head Of Quality Assurance в компаній Алекс Зайченко.

За його словами, компанія вирішила розпустити цілу QA-команду за один день, без попереджень, просто деактивувавши корпоративні акаунти.

«Люди працювали у напруженому режимі рік, а дехто і два, часто з овертаймами, за які бувало ніхто не платив. Alchemy та Тімоті Лі (керівник — ред.) прийняли «важке» рішення розпустити цілу українську QA-команду всього за день, без попереджень або навіть банального дякую. Усі просто отримали повідомлення про те, що їхні акаунти деактивовано. Смішно, що я в цей момент був на зустрічі з клієнтом, мій акаунт відімкнули, і мене просто викинуло з неї. Отака підтримка українців», — написав він.

Цікаво, що раніше у LinkedIn компанія публікувала пост на підтримку України та своїх співробітників-українців під час війни.

Cкріншот з LinkedIn-cторінки компанії

Як Алекс пояснив AIN.UA, після звільнення з ним зв’язувався СОО і вибачався (не від імені компанії, а від себе особисто). «Сказав, що йому стидно дивитись на те, як із нами вчинили. І додав, що у майбутньому він обов’язково зв’яжеться зі мною, і ми знову спробуємо зібрати усю команду», — розповів він.

Також, за словами Зайченко, більшість людей з тих, кого звільнили, була до цього не готова, не розуміла, що відбувається, і писала йому із запитаннями, куди всі поділися. За його даними, компанія не повністю розрахувалася зі звільненими людьми по зарплаті.

Редакція AIN.UA намагається зв’язатись зі звільненими співробітниками, а також чекає на офіційне пояснення від компанії.

Залишити коментар

Коментарі | 0

Пошук