В Україні заборонили книжки з Росії

Читати на RU

В Україну заборонили возити і збувати будь-яку видавничу продукцію з території Росії. Про це повідомляє Держкомтелерадіо. Відповідний наказ розміщено на офіційному сайті відомства.

Згідно з документом, анулюються всі вже видані ліцензії на ввіз і збут друкованої продукції, яка має походження або виготовлена в РФ, а також зупиняється видача нових дозволів. Тобто під заборону підпадають як книжки російських авторів, так і продукція, виготовлена російськими видавництвами незалежно від походження оригіналу твору.

«Рішення Держкомтелерадіо прийнято на початку березня у зв’язку з відкритою та широкомасштабною військовою агресією РФ проти України та з метою недопущення культурного та інформаційного впливу держави-агресора на суспільні настрої українців», – повідомили у Держкомтелерадіо.

Чому це важливо

Росія розгорнула проти України війну не лише в матеріальному, але й інформаційному просторі. І сильно заздалегідь до початку війни. Твори класиків і сучасників у російському перекладі вже багато років редагуються та спотворюються – таким чином російські пропагандисти підганяють їх зміст під брехню Кремля.

Раніше на факти викривлення змісту вже вказував Юваль Ной Харарі, у книзі якого главу про анексію Криму замінили на тезиси з Трампом. Дані правки були виконані редакторами російського видавництва «Сіндбад» з дозволу самого Харарі. Це лише один випадок, який набув широкого розголосу, але насправді таких кейсів дуже багато.

Заборона друкованої продукції з Росії в Україні має унеможливити подальше розповсюдження пропаганди Кремля на нашій землі. Читайте лише перевірені джерела, допомагайте українській армії та громадянам, що постраждали від агресії російських загарбників.

Залишити коментар

Коментарі | 0

Пошук