Українців інформуватимуть про потреби у донорах крові пуш-сповіщеннями

Читати на RU

Медична платформа Helsi разом з donor.ua запустили важливу ініціативу з донорства крові. Українці зможуть зареєструватися в ній, щоб отримувати сповіщення, коли медикам буде потрібна кров їх групи, та де її можна здати.

Форма працює для громадян по всій території України, але подати заявку можуть виключно користувачі Helsi, що підключені до eHealth. Перевірити статус можна в особистому кабінеті.

Як долучитися

  • Заповніть спеціальну анкету на helsi.me.
  • Як тільки у вашій області буде необхідність у донорах – ви отримаєте пуш-сповіщення та контакти центрів крові, з якими можна буде координувати візит.
  • Дані про вашу групу та резус-фактор надійно зберігаються в системі Helsi, обробляються алгоритмом та не будуть доступні медпрацівникам. Також ці дані не будуть передаватися до національних реєстрів Служби охорони здоров’я.
  • При заповненні заявки не потрібно вказувати вашу геопозицію. Helsi буде сповіщати по пошуку донорів в області й ви зможете обирати, чи підходить для вас локація пункту забору крові.

Як повідомляють у Helsi, наразі немає екстреної необхідності у крові від донорів. Як тільки така необхідність наступить, зареєстровані користувачі отримають повідомлення. А поки можна підтримати ЗСУ та співгромадян фінансово по лінку нижче.

Залишити коментар

Коментарі | 0

Пошук