З російського App Store зникло 7 000 додатків з початку війни

Читати на RU

З моменту повномасштабного вторгнення Росії на територію України 24 лютого російський App Store втратив 6 982 мобільних додатків. А головним продуктом в регіоні стали сервіси VPN, пише TechCrunch.

В сумі усі програми, які покинули російський App Store, завантажили близько 218 мільйонів разів. Це понад 3% від загальних 6,6 мільярда завантажень у всьому світі.

Зараз чарти російського App Store заповнені додатками VPN. Це пов’язано із блокуванням Instagram, Facebook та інших міжнародних сервісів у РФ. Їх ініціювала влада країни, але обійти обмеження можна із допомогою VPN.

У деяких випадках видалення з російського App Store пов’язані з масовим виходом брендів з ринку РФ. Наприклад, Coca-Cola вилучила свою програму лояльності для iOS. H&M та American Eagle Outfitters також вилучили додатки разом із торговою платформою Ebates ShopStyle. Спортивні програми з NFL, NBA, WWE та Eurosport і програми для здоров’я MyFitnessPal, Kaiser Permanente також вирішили покинути місцевий магазин через вторгнення. 

Інфографіка: TechCrunch

Apple регулярно «чистить» списки програм в магазині та видаляє застарілі додатки з App Store. Однак кількість зниклих додатків у РФ за час вторгнення значно перевищує середні показники. 6 982 програм — це на 105% більше, ніж за той же період у лютому.

Хвиля зачепила і союзну Білорусь. Місцевий App Store втратив 5 900 додатків. В інших країнах кількість видалених програм також зросла. В Україні видалили 4 600 програм у порівнянні із середнім показником в 3 400. А у США — 4 700 замість звичних 3 500. Як пише TechCrunch, це може бути пов’язано із більш прискіпливим обслуговуванням всередині App Store.

Залишити коментар

Коментарі | 0

Пошук