PayPal запустив свій сервіс в Україні

Читати на RU

17 березня компанія PayPal повідомила, що запускає свій сервіс Р2Р-переказів в Україні. Таке рішення прийняли через війну в Україні. Редакція AIN.UA переконалась, що сервіс вже доступний та працює.

Оскільки криза в Україні поглиблюється, зростає потреба допомогти людям у регіоні отримати доступ до критичних гуманітарних коштів. PayPal розширює свої послуги, доступні в Україні, щоб надати своїм клієнтам способи швидко та безпечно надсилати гроші друзям, родині та близьким, – йдеться в повідомленні компанії.

Довгий час PayPal дозволяла лише вихідні транзакції з України. Відтепер сервіс буде надаватися українцям у повному обсязі. Зокрема:

  • Компанія оголосила про можливість для українців надсилати та отримувати однорангові платежі (P2P) між друзями та родиною для українських клієнтів, що доповнить існуючі послуги компанії PayPal та Xoom, доступні в Україні.
  • PayPal тимчасово відмовляється від комісій для переказів коштів на українські рахунки PayPal або за отримання коштів на українські рахунки PayPal.
  • Українські клієнти можуть переказувати кошти зі свого гаманця PayPal на відповідні дебетові та кредитні картки Mastercard і Visa.
  • Українські клієнти, які поїхали в інші країни в пошуках притулку, зможуть отримати доступ до цих послуг, створивши український гаманець PayPal.

Тепер можна робити покупки в інтернеті, перераховувати кошти та виводити гроші на українські банківські карти. Підв’язуйте ваші картки Visa та Mastercard й користуйтеся вже зараз, – прокоментували дану новину у Міністерстві цифрової трансформції. – Дякуємо команді, що так швидко відреагували на наше прохання та підтримуєте українців під час війни. Також, дуже дякую нашій команді, команді Нацбанку та IT-спільноті за допомогу.

Як створити обліковий запис PayPal

  • Перейдіть на PayPal.com/ua/home з мобільного або на комп’ютері.
  • Натисніть «Зареєструватися» у верхньому правому куті.
  • Додайте номер мобільного та підтвердьте номер.
  • Українські клієнти повинні вибрати «Україна» на запитання «Де ви живете?»
  • Далі введіть інформацію, включаючи ім’я, адресу електронної пошти, адресу проживання, дату народження та громадянство, а також вкажіть номер та тип ідентифікаційного номера (паспорт або національне посвідчення особи).
  • Після налаштування та підтвердження облікового запису клієнти можуть вибрати відповідну дебетову або кредитну картку Mastercard, Visa для надсилання та переказу коштів.

Українські клієнти вже можуть надсилати та отримувати кошти зі свого українського гаманця PayPal у доларах США, CAD, GBP та EUR. Щойно клієнт переведе свої кошти зі свого гаманця PayPal на відповідну дебетову або кредитну картку, гроші будуть доступні у валюті цієї картки. Хоча PayPal скасовує власні комісії для українців, обмінні курси та комісії, які стягуються емітентом картки або банківським рахунком клієнта, все ще можуть застосовуватися.

Які обмеження

Українці чекали на запуск повноцінного сервісу багато років, активісти та чиновники як могли лобіювали це рішення, але безрезультатно. Тому новини від PayPal дуже позитивні. Але деякі нюанси все-таки є.

У релізі компанії зазначається, що PayPal надаватиме ці нові послуги та знижки по комісіям до 30 червня 2022 року. Як працюватиме сервіс для українців надалі – будуть вирішувати, виходячи з актуальної ситуації в країні.

Окрім того, як повідомляється на сторінці хелпцентру PayPal, клієнти в Україні, які використовують картку Mastercard від Universal Bank (включаючи monobank), Alpha Bank та UKRgasbank, можуть не мати можливості використовувати цю картку для переказу коштів зі свого гаманця PayPal. Для переказу коштів можна використовувати картки Visa, випущені цими банками.

Залишити коментар

Коментарі | 0

Пошук