Netcracker за 22 дні не висловив позицію щодо війни. Співробітники не задоволені

1

Американська продуктова компанія Netcracker, що має в Україні великий R&D-центр на більш як тисячу людей, за 21 день офіційно так і не висловив позицію компанії.

Як стало відомо AIN.UA, українська команда давно просить керівництво місцевого та глобального офісу вийти з проактивною комунікацією і, хоча б, засудити військові дії РФ на території України, не говорячи про припинення бізнесу в РФ: як і в Україні, в РФ у Netcracker знаходиться великий офіс розробки, який працює без змін.

За словами співробітників компанії, глобальний офіс по суті відмовляється виходити з будь-якими заявами у публічний простір, в тому числі через боязнь нашкодити російському офісу та людям там. При цьому, український офіс також не може нічого публікувати і заявляти без погодження міжнародного. Співробітники Netcracker незадоволені таким порядком, особливо зважаючи на те, що більше сотні людей — в Сумах, які потрапили під потужну атаку РФ. Для того, щоб уникнути потенційних конфліктів, з українських команд починають забирати людей з РФ і розділяти робочі простори.

В компанії розуміють ситуацію і, як розповіли AIN.UA джерела в компанії, перевели більше 3 млн грн на гуманітарні потреби армії та допомогли співробітникам з релокейтом

Втім, в компанії так і не знайшли час відповісти на запит AIN.UA та прояснити свою позицію з головного сьогодні питання. Теперішні і минулі співробітники підготували відкритий лист до компанії з проханням відреагувати на напад Росії на Україну. 

Залишити коментар

Коментарі | 1

Пошук