PayPal запустився в Україні, але підприємці не зможуть приймати оплату на нього

1
Читати на RU

17 березня 2022 року популярна платіжна система PayPal нарешті запрацювала в Україні. Але із роботою системи на нашому ринку є певні нюанси, адже це — все ще не повноцінний запуск.

Є технічні складності: PayPal, наприклад, працює з картами не всіх українських банків. Запуск також не приніс гарних новин українським підприємцям: через цю систему як і раніше не можна приймати оплату за товари чи послуги з-за кордону. Про це, зокрема, повідомляє фінансовий консультант та засновник сервісу iPlan Любомир Остапів.

Як саме PayPal працює зараз в Україні?

  • Можна на особистий рахунок приймати перекази з-за кордону і виводити їх на українські картки. Це і є ті p2p-перекази, які компанія анонсувала в Україні офіційно.
  • Але отримувати оплати за товари і послуги не можна, лише приймати особисті перекази. Для українських стартаперів і для підприємців загалом така можливість була би зараз дуже допоміжна.
  • Чи зможуть eBay, Etsy, Patreon та інші сплачувати кошти на українські особисті акаунти в PayPal? Це ще потрібно протестувати, як пише Остапів.

На його думку, чутки про те, що сервіс відкрився для українських користувачів лише до 30 червня, беззмістовні, адже компанія вже проінвестувала гроші та ресурси в цей запуск. Тож ймовірно сервіс працюватиме на українському ринку й надалі.

Залишити коментар

Коментарі | 1

  • Відповідь PayPal на запит що до тимчасовості окремих послуг, що стали доступними для українців:

    “First of all, we appreciate your message. Secondly, considering your question, PayPal is providing these new services and fee waivers on a temporary basis through June 30, 2022, and will continue to evaluate the situation and services we can provide on an ongoing basis.
    Thank you for contacting PayPal and for being a valued customer.”

Пошук