«Продовжуємо інвестувати»: як український венчурний ринок працює під час війни

Українська венчурна галузь, як і решта галузей економіки, зазнала впливу від війни, розпочатої Росією. Але вона продовжує працювати, і навіть після початку бойових дій готує або закриває угоди зі стартапами. AIN.UA звернувся до кількох інвесторів та фондів з питанням про те, як вони працюють під час війни. Публікуємо їхні відповіді.

Андрій Криворчук, керівний партнер фонду Adventures Lab:

Попри війну, а також те, що наша команда цими днями левову частку свого часу та ресурсів скерувала на волонтерську роботу та підтримку ЗСУ, ми продовжуємо свою інвестиційну діяльність. Продовжуємо працювати із нашими портфельними компаніями, а також розглядати нові проекти під інвестиції.

Наша команда в Україні. Ми не збираємось полишати країну у цей складний для неї момент.

Макс Філіппов, керівний партнер GR Capital:

GR Capital працює у звичайному режимі. Співробітники перебувають у різних локаціях, але ми завжди були хмарною компанією, що здатна працювати всюди, де є інтернет.

Підписали нову угоду з компанією в Німеччині, і скоро про неї оголосимо. Плануємо брати участь у фонді для допомоги малому та середньому бізнесу в Україні. Волонтеримо, як і наші портфельні компанії, допомагаємо їм із цим.

Наприклад, Sennder допомагає у відправленні гуманітарних вантажів з Європи до України, Джуліан Тайке, засновник Wefox, задонатив суму, що дорівнює його річній зарплатні на користь нашої держави. Детальніше ми розповідали про це раніше.

Віталій Горовий, засновник InSoft Partners:

Вважаю, що в ці часи підтримка бізнеса — дуже важливий крок. Продовжуємо інвестувати і не занижуємо мультиплікатори. Купили частки у двох компаніях за останні два тижні, і скоро повідомимо про це публічно. Є ще одна інвестиція, але поки що ми не отримали погодження від фаундера на її розголос.

InSoft Partners підтверджує плани подальшого розвитку в країні. Ми не тікаємо, ми продовжуємо інвестувати та допомагати розвивати українські бізнеси.

Раніше ми також розповідали про новий фонд, який запустив Ігор Перція — Hypra.fund. Його об’єм складає $25 млн, команда вже оформили дві інвестиції та планує ще дві. Війна вплину на об’єм коштів, що вдалось залучити — раніше планувалось зробити фонд на $40 млн.

Будемо доповнювати матеріал.

Залишити коментар

Коментарі | 0

Пошук