Airbnb почав скасовувати «благодійні» бронювання житла в Україні. Причина — фейкові оголошення

Читати на RU

На початку березня користувачі Airbnb з усього світу вигадали швидкий спосіб підтримати українців грошима. Через сервіс вони почали бронювати житло на літо та надсилати передоплату власникам, хоча не збираються відвідувати країну. Станом на 21 березня в Києві, Одесі та Львові забронювали 434 000 ночей на суму понад $15 млн.

Через часті випадки шахрайства з боку орендодавців, сервіс з пошуку житла Airbnb почав без жодних пояснень скасовувати «благодійні» бронювання. Це спантеличило багато користувачів, які хотіли допомогти українцям, пише Wired.

Однак, таку можливість пожертв сервіс не відмінив. Допомогти українцям, забронювавши їхні помешкання через Airbnb, досі можливо.

  • За інформацією видання, деякі недобросовісні господарі створювали фейкові оголошення про здачу квартири в оренду в Україні. В деяких випадках, «орендодавці» навіть не проживали в Україні.
  • Не дивлячись на те, що кошти призначалися на благодійну допомогу, публікація фейкових оголошень суперечить політиці Airbnb. Відслідковуючи такі випадки, сервіс скасовував бронювання та повертав гроші орендарям.
  • Окрім цього, в середині березня, Airbnb заборонив створювати новим господарям оголошення про здачу квартир в Україні. Сервіс також почав ретельніше перевіряти наявні на платформі пропозиції.

Нагадуємо, 4 березня Airbnb повідомила, що призупиняє роботу на території РБ та РФ. Раніше засновник компанії Брайан Ческі також анонсував, що Airbnb забезпечить безкоштовним житлом до 100 000 біженців із України.

Залишити коментар

Коментарі | 0

Пошук