У Rozetka проблеми з бізнесом. Чечоткін розповів, що відбувається

4
Читати на RU

Найбільший в уанеті e-commerce Rozetka має проблеми з бізнесом. Чечоткін розповів, що компанія переживає важкі часи. У Rozetka великі проблеми з виконанням своїх зобов’язань не тільки перед покупцями, але також партнерами та співробітниками. З початком війни, по інформації AIN.UA, Rozetka була змушена скоротити зарплати співробітникам, а деяким призупинити виплати. Деякі підрозділи в компанії взагалі розпустили, оскільки утримувати їх немає фінансової змоги. А доставку товарів паралізувала війна.

Співзасновник Rozetka Владислав Чечоткін у Facebook розповів про те, як його бізнес виживає у війну.

Що по замовленнях

Клієнти масово скаржаться на сильну затримку замовлень. Заздалегідь оплачені карткою товари (готівкою по факту прибуття товару наразі розрахуватись не можна) не їдуть до замовників по декілька тижнів, а служба підтримки маркетплейсу не відповідає.

Чечоткін пояснив, чому так:

«Зараз найголовніша складність для бізнесу Rozetkа — це близькість бойових дій до Києва та величезний брак людей для обробки замовлень. Люди бояться опинитися під обстрілом на складах, а багато наших співробітників живуть у безпосередній близькості до лінії фронту і не можуть безпечно діставатися до роботи. Для покращення ситуації ми будуємо бомбосховища біля наших складів, а також запускаємо нові та нові маршрути для доставки людей з інших місць, які менш страждають через військові дії, – розповів Чечоткін.

Друга складність – це логістика. Блок-пости у містах та на трасах дуже сильно уповільнюють рух, тому і доставка товару постачальників, і поповнення магазинів чи доставки в точці видачі логістичних операторів відбувається зі значною затримкою. Ми цілодобово займаємось розбудовою процесів для того, щоб скоротити шлях товару до споживача та заощадити час.

На жаль, ми втратили багато магазинів, і війна постійно вносить корективи в роботу. Прошу вас уточнювати роботу магазину перед походом до нас!»

Разом з тим, Чечоткін зазначив: без будь-якої реклами щодня Rozetka відвідує мільйон українців.

Що з постачальниками

Затримки відбуваються також на В2В-рівні. Як пишуть в коментарях, Rozetka також не здійснює виплати постачальникам товару. На це Чечоткін відповів, що компанія обов’язково розрахується, «якщо буде існувати».

Що зі співробітниками

Ще до початку війни співробітникам повідомили про скорочення зарплатні на 20% для всіх без виключення через складні економічні обставини. З початком війни ситуація погіршилась, оскільки бізнес фактично зупинився. Як стало відомо AIN.UA від декількох співробітників, які забажали зберегти анонімність, на сьогодні вони загалі залишились без зарплатні, тому що Rozetka переживає серйозні фінансові труднощі. Через фактичну зупинку бізнесу грошей просто немає.

У коментарях до посту Чечоткіна пишуть, що компанія повністю розпустила IT-підрозділ. До війни він налічував щонайменше 560 людей і активно зростав. Чечоткін заперечив редактору AIN.UA інформацію про розпуск підрозділу.

Гуманітарна активність

Разом з тим, компанія не перестає надавати допомогу українцям в умовах війни. Як повідомив Чечоткін, гуманітарна ініціатива Rozetka helpukraine.center переїхала на новий великий склад у Любліні.

«Коли дивишся на адреси відправників допомоги – розумієш за нас весь світ!» – підсумував він.

Ви також можете підтримати ЗСУ та співгромадян за посиланням нижче.

Залишити коментар

Коментарі | 4

  • Звучит очень безответственно, людям зарплату не выплатили, когда это так необходимо, за то состояние Чечетктна 165 млн долларов.

    • Чечеткин мастер сливов, видимо) как дивиденды собирать, то он первый, а когда тяжело, то каждый сам за себя – и зарплаты не будет, и поставщикам выплатят только если “будут существовать”)) смешно, хоть бы постарался свое имя в достойном свете сохранить.

  • Зручний був магазин, але як і всі великі корпорації – оптимізований на максимальну ефективність за рахунок стійкості. Це взаємопов’язані та протилежні якості потокових систем. Вони не витримують ніякої кризи, яка призводить до збою ланцюгів поставки. А саме це відбувається зараз в будь якій сфері глобалізованого корпоративного світу. Кому цікаво – детальніше тут: https://blogger.com.ua/2021/%d1%8d%d1%84%d1%84%d0%b5%d0%ba%d1%82%d0%b8%d0%b2%d0%bd%d0%be%d1%81%d1%82%d1%8c-%d0%b8-%d1%83%d1%81%d1%82%d0%be%d0%b9%d1%87%d0%b8%d0%b2%d0%be%d1%81%d1%82%d1%8c-%d0%b2-%d1%8d%d0%ba%d0%be%d0%bd%d0%be/

    На його місці з’являться сотні спеціалізованих і регіональних інтернет та звичайних магазинів, яких Розетка свого часу витиснула з бізнесу.

    Розетка загнеться, локальній дрібний бізнес відродиться с попилю. Такі тенденції наступних років…

  • Самая бедная компания и самый бедный владелец. Не выплачивать зп сейчас, это бесчеловечно. Экономить на простых людях, ну ну. Карма догонит

    А статья понятно заказная, бедный долларовый миллионер жалуется (смех)

Пошук